Nights in Rodanthe (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Nights in Rodanthe yaiku film drama romantis Amerika Serikat taun 2008 sing disutradarani dening George C. Wolfe lan digawe dening Denise DiNovi. Adhedhasar novel kanthi jeneng sing padha dening Nicholas Sparks ing taun 2002, Juru paragane Diane Lane, Richard Gere, lan James Franco . Diane Lane lan Richard Gere kolaborasi ing layar amba kanggo kaping telune sawisé perané ing film The Cotton Club (1984) lan Unfaithful (2002). Nights in Rodanthe difilmkan ing pesisir cilik Rodanthe, lor Pulau Hatteras lan Pantai Topsail Utara, North Carolina .

Omah ing Rodanthe yaiku panggenan ing ngendi film kasebut rusak dening badai sawisé film kasebut digawe.[2] Pemilik anyar tuku omah lan dipindhah menyang papan liyane saka Bank-bank Luar . Turis bisa nyewa bagian omah lan manggon ing kamar-kamar tertentu sing wis direnovasi kaya film iki. Jeneng omah iki yaiku Serendipity.[3]

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Diane Lane minangka Adrienne Willis
  • Richard Gere minangka Dr. Paul Flanner
  • James Franco minangka Dr. Mark Flanner
  • Scott Glenn minangka Robert Torrelson
  • Christopher Meloni minangka Jack Willis
  • Viola Davis minangka Jean
  • Pablo Schreiber minangka Charlie Torrelson
  • Mae Whitman minangka Amanda Willis
  • Charlie Tahan minangka Danny Willis

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Adhedhasar panaliten babagan Tomat Rotten, kesepakatan para juru kritik nyatakake yen film " Nights in Rodanthe yaiku " turunan lan sentimental "lan" banget ora kuwat karo rencana yen karisma Diane Lane lan Richard Gere ora bisa ndandani " Situs iki nganggep film iki "banget ala", kanthi nilai 30% adhedhasar 132 ulasan.[4] Metacritic raing film iki 39/100, utawa "umum negatif", adhedhasar review saka 26 kritik.[5]

The Times ngeleboniNights in Rodanthe ing 100 Film Terburuk saka daftar film sing dirilis ing 2008. Ing taun 2010, Wektu disebutake film iki minangka salah sawijining film drama kaping sepuluh sing digawe.[6]

Box Office[besut | besut sumber]

Nights in Rodanthe dibukak ing bioskop Amerika Lor kanthi posisi kaping kalih ing kantor box behind Eagle Eye, kanthi pendapatan $ 13.418.454 ing akhir minggu pembukaan.[7] Film iki minangka penghasilan paling kapindho kang dipikolehi dening Warner Bros. ing taun 2008.[8] . Total pendapatan domestik film iki mencapai USD 41.850.659 lan total pendapatan manca nganti USD 42.524.402 supaya total pendapatan ing dunya nganti USD 84.375.061.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]