Nico Thomas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nicholas Thomas (langkung populèr minangka Nico Thomas (miyos tènggal 10 Juni 1966 ing Ambon) punika satunggiling petinju asal Indonésia. Panjenenganipun ngrebat gelar jawara donya kelas terbang mini vèrsi IBF kantèhi ngalahaken Samuth Sithnaruepol (Thailand) mawi angka ing Jakarta, 17 Juni 1989. Nanging gelar puniku boten tahan lami amargi Thomas nuli kalah KO ing ronde 5 saking Eric Chavez (Philipina), ing Jakarta, 21 September 1989.

Karièr[besut | besut sumber]

Jenjang Amatir[besut | besut sumber]

Jenjang Profésional[besut | besut sumber]

  • Jawara donya tinju kelas terbang mini vèrsi IBF tanggal 17 Juni 1989 kanthi ngalahaken Samuth Sithnaruepol saking Thailand. Nanging gelar puniki tahan kirang saking 100 dinten kémawon, amargi salajengipun panjenenganipun kalah TKO ronde 5 saking Eric Chavez saking Filipina tanggal 21 September 1989, ugi ing Jakarta.

Data dhiri lan kulawarga[besut | besut sumber]

  • Papan, tgl. miyos: Ambon, 10 Juni 1966
  • Nami jangkep: Nicholas Thomas
  • Anak kaping 12 saking pasangan Julianus lan Helena Thomas, rayinipun alm. Charles Thomas, mantan petinju amatir nasional éra ‘70an, ingkang ugi wujud pelatihipun Nico
  • Bapa saking 3 putra, Devitho, Danitho lan Marcellino Thomas, garwanipun Farida Ade Yani Thomas.

Sanès-sanès[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]