Ngozi Okonjo-Iweala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ngozi Okonjo-Iweala
Okonjo-Iweala, Ngozi (2008 portrait).jpg
Direktur Jenderal Organisasi Perdagangan Donya
Wiwit linggih
1 Maret 2021
Kang sadurungéRoberto Azevêdo
Mentri Keuangan
Linggih
11 Juli 2011 – 29 Mei 2015
PrésidhènOlusegun Obasanjo
Kang sadurungéOlusegun Olutoyin Aganga
Kang sawiséKemi Adeosun
Linggih
15 Juli 2003 – 21 Juni 2006
Kang sadurungéAdamu Ciroma
Kang sawiséNenadi Usman
Mentri Luar Negeri
Linggih
21 Juni 2006 – 30 Agustus 2006
PrésidhènOlusegun Obasanjo
Kang sadurungéOluyemi Adeniji
Kang sawiséJoy Ogwu
Rerincèn dhiri
Lair (1954-06-13) 13 Juni 1954 (umur 68)
Ogwashi-Uku, Nigeria
Parté pulitikParte Demokratik Rakyat
AlmamaterUniversitas Harvard
Massachusetts Institute of Technology

Ngozi Okonjo-Iweala, PhD (lair 13 Juni 1954; umur 68 taun) yaiku ekonom Nigeria sing dikenal amargi ngejabat minangka Mentri Keuangan Nigeria, bekerja ing Bank Donya lan Direktur Jenderal WTO, kalebu beberapa taun minangka salah sijining Direktur Pelaksana (Oktober 2007-Juli 2011). Ia uga ngejabat minangka Mentri Luar Negeri Nigeria ing taun 2006.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Adamu Ciroma
Mentri Keuangan
2003–2006
Kang sawisé
Nenadi Usman
Kang sadurungé
Oluyemi Adeniji
Mentri Luar Negeri
2006
Kang sawisé
Joy Ogwu
Kang sadurungé
Olusegun Olutoyin Aganga
Mentri Keuangan
2011–saiki
Isih njabat

{{subst:#if:|}} [[Kategori:{{subst:#switch:{{subst:uc:1954}}

|| UNKNOWN | MISSING = Taun lair ora ana {{subst:#switch:{{subst:uc:}}||LIVING=(wong urip)}}
| #default = Lair 1954

}}]] [[Kategori:{{subst:#switch:{{subst:uc:}}

|| LIVING  = Wong urip
| UNKNOWN | MISSING  = Taun pati ora ana
| #default = Pati 

}}]]

Cithakan:Persondata


  1. "Salinan arsip". Diarsip saka sing asli ing 2015-06-27. Dibukak ing 2015-06-13. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. "Salinan arsip". Diarsip saka sing asli ing 2015-06-12. Dibukak ing 2015-06-13. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)