Ngimpi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Dream utawa Impen-impen dening Henri Rousseau

Ngimpi yaiku suksesi gambar, ide, emosi, lan sensasi sing biasane kedadeyan tanpa sengaja ing pikiran sajrone turu.[1] Isi lan tujuan impen durung dingerteni kanthi lengkap, sanajan wis dadi topik minat ilmiah, filosofis, lan agama sajrone sejarah manungsa. Tafsiran impen minangka upaya nggambar makna saka impen lan nggoleki pesen sing ndasari. Sinau ilmiah babagan impen diarani oneirology.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Dream". The American Heritage Dictionary of the English Language, Fourth Edition. 2000. Dibukak ing May 7, 2009.
  2. Kavanau, J.L. (2000). "Sleep, memory maintenance, and mental disorders". Journal of Neuropsychiatry and Clinical Neurosciences. 12 (2): 199–208. doi:10.1176/jnp.12.2.199. PMID 11001598.