Nem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nanging, gulung nem seger
Ora mlayu, gulung nem renyah
Nem chua minangka sosis daging sapi utawa daging sapi sing difermentasi manis, asem, asin lan pedhes, biasane disajekake nganggo irisan bawang putih, cabai mripat manuk lan ketumbar Vietnam

Nem ( Vietnam : món nem) nuduhake macem-macem panganan ing Vietnam, gumantung saka lokalitas. Ing Vietnam Lor, nem ngrujuk kertas nasi sajian gulung sing diarani nem cuon (gulung musim panas / gulung musim semi seger) utawa nem ran (gulung goreng), dene daging panggang diarani nem nướng utawa daging babi sing diobati sing diarani nem chua. Ing Vietnam Selatan, nem utamane nuduhake nem chua, digawe saka daging babi sing difermentasi.Nem biasane ngrujuk gulung bánh tráng (seger lan goreng) luwih umum digunakake ing Vietnam Lor .

  • Nem rán, sing dikenal ing negara manca minangka gulung musim semi, gulung goreng utawa gulungan Kaisar Vietnam, digawe saka daging babi utawa udang sing dicincang, dibungkus nganggo tran lan digoreng. Ing sisih kidul Vietnam, diarani chả giò .
  • Nem rán rế minangka panganan sing padha karo nem rán; nanging, dibungkus nganggo tenunan tránng .
  • Nem cuốn ( Gỏi cuốn ing sisih kidul Vietnam), gulung nem, gulung salad, utawa gulung musim panas, minangka panganan Vietnam sing umume kalebu daging babi, udang, sayuran, bn (beras bihun), ramuan seger lan bahan-bahan liyane sing dibungkus karo tr Vietnam Vietnam. Ing Vietnam kidul, diarani gỏi cuốn .
  • Cá cuốn minangka iwak jinis sing dibungkus bánh tráng banjur dicelupake menyang saos sing asem, asem, asin lan pedhes.
  • Nem nướng sing Vietnam barbecued daging babi bakso biasane dipangan kebungkus ing Trang Banh karo seger Jamu, Bun (beras vermicelli) lan dipped ing sawetara Urut saka sauce.
  • Bò lá lốt minangka sajian daging sapi khusus Vietnam sing kalebu daging sapi ing godhong lolot, utawa kadang diarani godhong sirih. Isi daging sapi dicincang lan dicampur karo rempah-rempah lan rong jinis cam oranye utawa ijo lan cam sing luwih legi . Godhonge mambu pedhes nanging duwe rasa obat. [1] Piring kasebut asring disajikake utawa didol ing barbecue. [2]

Nem chua minangka panganan daging babi sing difermentasi Vietnam, biasane digulung utawa dipotong kanthi ukuran cokotan. Daging asem, asem, asin lan pedhes. Iki asring disedhiyakake karo cabai mripat manuk, papak lan ketumbar Vietnam .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Vietnam economic times Volume 152 "Thit bo la lot is a special grilled beef dish. Beef fillet is minced and mixed with spices then there are two types of oranges: green (Cam sành) is for juicing and yellow cam mat, which is much sweeter, for eating."
  2. Pauline Nguyen, Luke Nguyen, Mark Jensen - Secrets of the Red Lantern: Stories and Vietnamese Recipes 2008 -Page 126 "Our barbecues offered beef wrapped in betel leaf,"