Nelangsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wong wadon nandhang nelangsa

Nelangsa utawa sedhih [1] minangka emosi sing ditandhai dening rasa ora seneng, kelangan, lan ora duwé daya. Nalika sedhih, wong asring dadi luwih meneng, kurang gumregah, lan ndéwé. Nelangsa uga bisa dideleng minangka nyuda rasa ing ati sawetara, sanajan depresi asring ditandhani dening kerugian swasana ati sing terus-terusan lan gedhé sing kadhangkala dibarengi gangguan ing kemampuan wong kanggo nindakaké kegiatan saben dinané. Tangisan minangka salah sawijining tandha prekara sedhih. [2]

Sedhih minangka lawan rasa seneng utawa kabungahan lan padha karo kasusahan utawa kasangsaran.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Setiawan, Ebta. "Arti kata nelangsa - Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) Online". kbbi.kemdikbud.go.id. Dijupuk 2018-03-09. 
  2. Jellesma F.C., & Vingerhoets A.J.J.M. (2012). Sex Roles (Vol. 67, Iss. 7, pp. 412-421). Heidelberg, Germany: Springer