Nagara-nagara Arab

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Negara-negara Arab)
Wewengkon Arab (ingkang warna biru)

Nagara-nagara Arab utawa Donya Arab (Basa Arab: العالم العربي‎; Transliterasi: al-`alam al-`arabi) ngarujuk marang nagara sing nganggo basa Arab, sing mbentang saka Samudra Atlantik ing sisih kulon nganti Segara Arab ing wétan, lan saka Segara Tengah ing sisih lor nganti Sungu Afrika lan Samudra Hindhia ing sisih kidul-wétan. Donya Arab dumadi saka 24 nagara lan wewengkon kanthi populasi 325 yuta jroning rong bawana.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Cultural macro-regions of the world