Neapolitan ragù

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Neapolitan ragù
Paccheri rigati al ragù Napoletano.jpg
Neapolitan ragù served with rigatoni
JinisRagù
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaNaples
Woworan pokokSoffritto (onion, celery, carrot), meat, tomato sauce, red wine, basil, lard or olive oil
Buku masakan: Neapolitan ragù  Médhia: Neapolitan ragù

Neapolitan ragù (dikenal ing Neapolitan minangka ’o rraù lan Italia minangka ragù alla napoletanapalafalan jroning basa Italia: [raˈɡu alla napoleˈtaːna] utawa ragù napoletano ) minangka salah sawijining rong jinis saos daging sing paling misuwur sing diarani ragù . Iki minangka keahlian khas Naples, amarga jenenge nuduhake [1] [2] (macem-macem liyane asale saka Bologna lan dikenal ing basa Italia minangka ragù bolognese utawa ragù alla bolognese ).

Jinis Neapolitan digawe saka telung bagean utama: soffritto, daging, lan saos tomat . [3] Nanging, bedane utama yaiku carane nggunakake daging, uga jumlah tomat ing saos. Versi bolognese nggunakake daging sing dicincang banget, dene versi Neapolitan nggunakake daging utuh, dijupuk saka kaserol nalika dimasak lan disajikake kanggo kursus kaping pindho utawa pasta . Preferensi kanggo bahan uga beda-beda. Ing Napoli, anggur putih diganti nganggo anggur abang, mentega nganggo lard utawa minyak zaitun, lan akeh godhong kemangi sing digunakake ing rag Bolognese ora duwe ramuan. Ing resep Neapolitan, konten bisa uga diperkaya kanthi nambah kismis, kacang cemara, lan komponen kanthi macem-macem isi. Susu utawa krim ora digunakake, lan saos tomat relatif luwih disenengi, beda karo panggunaan Bologn sing jumlah minimal. Musim tomat luwih dawa ing Naples sisih kidul tinimbang ing Bologna sisih lor. Kaya basa Bolognese, Neapolitan ragù uga duwe macem-macem jinis, sing paling misuwur yaiku ragù guardaporta ( ragorm doorman).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. May, T. (2005). Italian Cuisine: The New Essential Reference to the Riches of the Italian Table. St. Martin's Press. kc. 32. ISBN 978-0-312-30280-1. Dibukak ing September 30, 2018.
  2. "Ragù Napoletano 'o 'Rraù di Antonio Sorrentino". italiasquisita.net.
  3. "Why you won't find spaghetti bolognese in Italy". The Local. September 14, 2016. Dibukak ing January 26, 2019.