Ndhaut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ndhaut inggih punika pakaryan kang dipuntindakaké para among tani kanthi cara mbabuti winih kang umuripun kirang langkung 30 dinten. Ndhaut ditindakaké déning para among tani saderèngipun nindaké tandur. Yèn pengen gampang para among tani naleni winih nganngo ilalang sing wis garing, bisa meh nandur pari winih gendhelan mau di uncalake pisah-pisah kanthi rata terus ditandur marang urutanne kanti posisi wong kang nandur mlaku mundur.