Nasi lemak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nasi lemak, yaiku sega gurih lan wangi sing dimasak nganggo santen, diladekake karo sambal cumi, sambal teri, lan teri kacang, separo  endhog pitik godhog, irisan timun.

Nasi lemak ya iku jinis panganan khas Melayu kang umum ditemokaké ing Malaysia ing ngendi sajian iki dianggep minangka salah siji saka sajian nasional,[1] lan Indonesia (mligine ing Riau lan Kapuloan Riau). Sajian iki uga bisa ditemokaké ing Singapura lan Brunei. Panganan iki biasané diladèkaké kanggo sarapan ésuk.

Nasi lemak iku nudhuhaké sega sing dimasak kanthi nggunakaké santên klapa kanggo menèhi rasa gurih. Kadhangkala godhong pandan dilebokaké nalika sega lemak dimasak kanggo nambah ambu. Tembung lemak ing Basa Melayu utawa lamak ing Basa Minangkabau kanggo rasa lan tektur  gurih nglenga sing diasilaké santên klapa sing ngetokaké isi lemak nabatine menyang sega sing lagi masak. Sir R. O. Winstedt wis nulis bab "nasi lemak" ing Malaysia ing bukuné "The Circumstances of Malay Life Kaanan Melayu Urip - 1909".[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Nasi Lemak, Food - Malaysia". malaysia.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-02-15. 
  2. Winstedt, Sir Richard Olof; Winstedt, Richard (1909). The Circumstances of Malay Life (ing basa Inggris). AMS Press. ISBN 9780404168827.