Naruto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox animanga/Print Cithakan:Infobox animanga/Print Cithakan:Infobox animanga/Video Cithakan:Infobox animanga/Video Cithakan:Infobox animanga/Other

Naruto
ナルト
Genre Aksi, Petualangan, Fantasi
Portal Anime dan Manga

Naruto (ナルト) ya iku siji serial manga karya Masashi Kishimoto kang diadaptasi dumadi serial anime. Manga Naruto nyritani puter kuripan tokoh mliginé, Naruto Uzumaki, uwong ninja kang hiperaktif, periang, lan ambisius kang yun mewujudkan keyune katur ngenakne gelar Hokage, pangarep lan ninja paling kuwat neng desane. Serial iki didasarkan ana ing komik one-shot saka Kishimoto kang diterbitkan jero edisi Akamaru Jump ana ing Agustus 1997[1].

Manga Naruto pisan ping diterbitkan neng Jepang saka Shueisha ana ing taun 1999 jero edisi ke-43 majaa Shonen Jump. Ing Indonésia, manga iki diterbitkan saka Elex Media Komputindo. Popularitas lan dawa seri Naruto dhéwé (utama neng Jepang) menyaingi Dragon Ball karya Akira Toriyama, lagekne serial anime Naruto , diprodhuksi saka Studio Pierrot lan Aniplex , disiarkan anggon perdana neng Jepang saka jaringan TV Tokyo lan uga saka jaringan télévisi satelit mirunggan anime, kaya Animax lan stasiun télévisi liyané, ana ing 3 Oktober 2002 saprene. Seri pisan awak dhuwur 9 musim lan teras 220 episode. Musim pisan saka seri kapindho anyak ditayangkan ana ing udhar 15 Fèbruari 2007. Ing Indonésia dhéwé, anime Naruto tau ditayangkan saka stasiun télévisi Trans TV, kang banjur ditayangkan turah banjur saka Global TV. selakne serial anime, Studio Pierrot wis nembangna wolu filem katur seri lan beberapa original video animation (OVA). Jenis barang dagangan kalebu novèl enteng, saben dolanan video lan koleksi kertu kang dikembangkan saka beberapa perusahaan.

Viz Media duwé lisensi manga lan anime produksi Amérika Utara. Viz wis menerbitkan seri iki menyang jero majaa dekne kabèh , ya iku Shonen Jump, mawa beberapa volume. Seri anime iki anyak ditayangkan neng Amérika Sarékat lan Kanada ana ing taun 2005, lan banjur neng Inggris lan Australia ana ing taun 2006 lan 2007. Film mawa kanggonan OVA sangka seri iki uga wis dirilis saka Viz, lan tayang perdana neng bioskop. Volume DVD pisan Naruto : Shippuden dirilis saka Viz neng Amérika Utara ana ing 29 September 2009, lan anyak disiarkan neng Disney XD ana ing bulan Oktober ana ing taun den samya. Naruto Shippuden ditayangkan neng Adult Swim, Toonami ana ing Januari 2014. Viz Media anyak streaming kapindho seri ana ing laden streaming Neon Alley dekne kabèh ana ing Dhésèmber 2012.

Alur Carita[besut | besut sumber]

Bagean I[besut | besut sumber]

Cerita anyak pas seekor monster owah ekor sanga utawa karan Kyuubi nempuh Konoha, ya iku désa shinobi kang panggon neng nagara Api. Kekacauan kedadean neng désa Konoha lan kurban keh tumiban. Akhire eneng seseorang kang kedadeyan melenyapkan Kyuubi lan menyegel kanggonan chakra Kyuubi kae menyang awake dhéwé lan turahe disegel menyang awak Naruto, uwong kang kedadeyan menyegel monster owah ekor sanga kae yekti dadi Yondaime Hokage, Hokage ke-4 utawa Minato Namikaze kang emoh liya ya iku bapak sangka Naruto. Penyegelan kae nggunakne jurus Déwa Kematian dadine risikonya ya iku kepaten Hokage ke-4 dhéwé.[2]

Hakke no Fūin Shiki, Segel Kyuubi ing Weteng Naruto.

Dua las taun banjur, sebuta uwong anak duwé jeneng Naruto Uzumaki kang kerep nggawe onar neng désa Konoha. Naruto nglakoke hal kuwi sarehdene yunke gatekan saka para warga désa kang ngedohane sarehdene owah neng awake utawa karan dadi ajang monster berekor utawa Jinchuuriki. Naruto emoh meruhi hal kuwi, sarehdene Hiruzen Sarutobi utawa Hokage ke-3 nglarang para warga désa Konoha nyeritoke tempuhan Kyuubi sebut.

Naruto banjur apusi saka Mizuki, uwong pengkhianat Konoha katur njejupuk gulungan wewadi paninggalan Tobirama Senju, Hokage ke-2. Naruto kang polos nglakoke hal kuwi lan kedadeyan njejupuk mawa melajari jurus sewu bayangan. Setelah weruh manawa dhèwèké gunakne, Naruto menolak ngewehake gulungan sebut. Banjur, Mizuki nyeritoke tempuhan Kyuubi kang wis menghancurkan Konoha lan menimbulkan okeh kurban tumiban, kalebu uwong tuwa Iruka. Iruka ya iku guru Naruto neng akademi kang ngendi ngrupakne uwong kang pisan ping ngakoni keanan Naruto, sarehdene dhisik Iruka tau ngalami hal den samya ya iku urip tanpa uwong tuwa, lan tumuli kemuli kedhewen. lakokan Iruka nulung Naruto, ning Iruka tatu parah sarehdene kena shuriken Mizuki. Naruto kang srengen iruh hal kae, dadine bisa mempraktikkan jurus sewu bayangan kang wis dhèwèké pelajari kadi gulungan sebut. Mizuki kang kalah cacah ketug babak belur sarehdene gebugan bayangan Naruto. Setelah adon-adon sebut, Iruka ngewehake ikat sirahe marang Naruto dadi pengakuan manawa Naruto prayoga dumadi uwong ninja, dadine Naruto sah dumadi Genin. Sebelume, Naruto emoh diizinkan dumadi uwong ninja, bahkan turah eleke maneh, Naruto tau dilarang bersekolah neng akademi.

Kehidupan Naruto dadi Genin pun dimulai lan bentuke Tim 7 kang beranggotakan Naruto, Sasuke Uchiha, Sakura Haruno, lan Kakashi Hatake dadi guru dekne kabèh [3]. Saat nglakokaké tes kaliyan Kakashi, Naruto, Sasuke lan Sakura nyaris ora lulus. Amargi sumurup kekompakan tim antara Naruto lan Sasuke mula Kakashi pun meluluskan dekne kabèh, lan alasan sing tau omongke kancané ya iku Obito saka Klan Uchiha, "Wong sing ora taat ana ing aturan ya iku sampah ning uwong sing mbenke temannya rekasa turah hina daripada sampah !".

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ SJ Runs Yu-Gi-Oh's End, Slam Dunk's Debut, Naruto's Origin(Kaundhuh tanggal 3 Agustus 2016)
  2. ^ Kishimoto, Masashi (2000). "1". Naruto, Volume 1 (ing basa Jepang). Shūeisha. 
  3. ^ Kishimoto, Masashi (2000). "3". Naruto, Volume 1 (ing basa Jepang). Shūeisha.