Narnia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Narnia[besut | besut sumber]

Aslan ing Donya Narnia

Narnia iku salahsawijining donya kayalan kang digawé déning C.S.Lewis ing sajroning novelé cacah pitu. Novel iki katujokaké déning bocah - bocah kang seneng donya fantasi.[1]. ing Narnia akèh kéwan - kéwan kang anèh kaya kayalané bocah cilik, kaya ta kéwan kang bisa ngomong kaya manungsa, manungsa kang setengah awaké kaya kéwan, cébol, lan liya - liyané. Donya Narnia sing nguwasani ya iku Aslan, singa lanang kang bisa ngomong kaya manungsa, carita iki diwiwiti saka nggawéné donya lan nganti pungkasané donya mau.[2]

Novel[besut | besut sumber]

  • The Lion The Witch and The Wardrobe

Novel iki nyeritaké petualangan Peter, Susan, Edmund, lan Lucy saka kulawarga Pevensi kang bisa dolan menyang nagari Narnia. Kanthi pitulungan saka Aslan, wong papat mau bisa ngalahké penyihir putih.

Lucy nalika ketemu karo Mr. Thumnus

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1](dipununduh tanggal 1 November 2012)
  2. ^ [2](dipunundhuh tanggal 1 November 2012)