Naraguna:Fahriahmad306

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Halo!, kawula Fahri👋

kawula sakasinggihanipun kirang ngertos bahasa Jawi 😁. sayangipun kawula namung edit teng wikipedia indonesia, commons, ugi Wikidata.

Fahriahmad306
Kawula sebelah kanan sing nyekel Loyang. Nganggo kelambi Abang Klawu
Kawula sebelah kanan sing nyekel Loyang. Nganggo kelambi Abang Klawu
JenengFahri Ahmad
Jeneng lairFahri Ahmad Junaidi
ÈtnisMelayu, Jawa
Tanggal lair
Nuvola apps cookie.png
Pengguna ini lahir pada tanggal
22 Juni
(13 tahun dan 24 hari ingkang lajeng)
Papan lairKabupaten Bekasi
Zona wektuIndonesia Barat
NegaraIndonesia
SekolahSMP
SDSDN Margahayu XIX
SMPSMPN 4 Tambun Selatan
HobiMenyanyi, internetan, Mengedit Video/Foto, dan Wikipedia
Pulitikno comment
AliasRi,Pahri,Pari
Minat
Kothak panganggo
jv-1Naraguna puniki gadhah kawruh dhasar basa Jawi.
su-1Kontributor ieu bisa nulis dina basa Sunda hambalan dhasar.
en-1This user can contribute with a basic level of English.
id-4Pengguna ini mampu bersumbangsih dengan bahasa Indonesia mendekati penutur ibu.
ms-3Pengguna ini boleh menyumbang dengan taraf yang baik dalam Basa Melayu.

Cithakan:Panganggo Wikidata Cithakan:Panganggo Commons


Tepas[besut | besut sumber]

Sugeng rawuh ing Wikipedia Jawa.png
Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
bauwarna mardika basa Jawa

Gunggung artikel: 57.663


Artikel pethingan Wikipédia iku apa?
Banyu ing telung fase: cuwèr, padhet, lan gas (minangka méga).
Banyu ing telung fase: cuwèr, padhet, lan gas (minangka méga).
Banyu iku senyawa kang wigati kanggo kabèh wangun kauripan kang dikawruhi nganti tekan saiki ing bumi, nanging ora ing planit liya. Banyu disimbolaké kanthi H2O. Cacahé banyu kang nutupi bumi ngancik 71%. Ana 1,4 triliun kilomèter kubik (330 juta mil³) ing bumi.

Banyu bisa awujud gas (uwap banyu), cuwèr (banyu) lan padhet (ès). Banyu iku siji-sijiné dat kang kanthi alami ana ing lumahing bumi sajeroning katelu wujud mau. Banyu sapérangan gedhé ana ing segara (banyu asin) lan ing lapisan-lapisan ès (ing kutub lan pucuk-pucuk gunung), nanging uga bisa ana minangka méga, udan, kali, lumahing banyu tawa, tlaga, uwap banyu, lan segara ès. Banyu sajeroning obyèk-obyèk mau obah miturut sawijiné pangitiran banyu, ya iku: liwat panguwapan, udan, lan ilènan banyu ing sadhuwuré lumahing lemah (ilèn, kalebu tuk, kali, muwara) tinuju segara. (Waca candhaké)

Wikipédia iku bauwarna utawa ènsiklopédhi kang kena dibesut, diturun, lan didum sapa baé kanthi mardika. Ing Wikipédia Jawa, nganti saiki ana wong 44.571 kang tau njajal awèh kawruh nganti karipta 57.663 artikel ing basa Jawa.

Wikipédia iku nampa sapa baé kang kapéngin awèh kawruh, kalebu panjenengan. Ayo padha mèlu paguyuban Wikipédia kang mbudidaya ngamardika kawruh!


Gambar pethingan Dina iki kala kawuri

Snowflake macro photography 1.jpg
Potografi makro kepingan salju, dhiamèteré papat nganti limang milimèter.


Proyèk liya