Naraguna:Fahriahmad306

    Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

    Halo!, kawula Fahri👋

    kawula sakasinggihanipun kirang ngertos bahasa Jawi 😁. sayangipun kawula namung edit teng wikipedia indonesia, commons, ugi Wikidata.

    Fahriahmad306
    Kawula sebelah kanan sing nyekel Loyang. Nganggo kelambi Abang Klawu
    Kawula sebelah kanan sing nyekel Loyang. Nganggo kelambi Abang Klawu
    JenengFahri Ahmad
    Jeneng lairFahri Ahmad Junaidi
    ÈtnisMelayu, Jawa
    Tanggal lair
    Nuvola apps cookie.png
    Pengguna ini lahir pada tanggal
    22 Juni
    (15 tahun, 7 bulan dan 6 hari ingkang lajeng)
    Papan lairKabupaten Bekasi
    Zona wektuIndonesia Barat
    NegaraIndonesia
    SekolahSMP
    SDSDN Margahayu XIX
    SMPSMPN 4 Tambun Selatan
    HobiMenyanyi, internetan, Mengedit Video/Foto, dan Wikipedia
    Pulitikno comment
    AliasRi,Pahri,Pari
    Minat
    Kothak naraguna
    jv-1Naraguna puniki gadhah kawruh dhasar basa Jawi.
    su-1Kontributor ieu bisa nulis dina basa Sunda hambalan dhasar.
    en-1This user can contribute with a basic level of English.
    id-4Pengguna ini mampu bersumbangsih dengan bahasa Indonesia mendekati penutur ibu.
    ms-3Pengguna ini boleh menyumbang dengan taraf yang baik dalam Basa Melayu.

    Cithakan:Panganggo Wikidata Cithakan:Panganggo Commons


    Tepas

    Sugeng rawuh ing Wikipédia Jawa
    bauwarna mardika abasa Jawa kang diyasa sarana gugur-gunung
    kang saiki ngemu 72.290 artikel
    Koala climbing tree.jpg
    Koala punika satunggaling marsupial hèrbivor ingkang aslinipun saking Ostrali. Koala punika tunggal-tunggalipun wakil saking kulawargi Phascolarctidae. Koala punika gadhah nami latin Phasclarctas Cinereus. Koala jaler saha koala wadon punika gadhah ciri fisik ingkang bénten. Manawi koala jaler punika ukuran badanipun langkung ageng tinimbang koala wadon. Miliginipun Koala ingkang gesang wonten ing pérangan Ostrali Kidul punika ukuranipun langkung ageng kirang langkung 30% tinimbang koala ingkang gesang wonten ing Ostrali lèr. Koala punika kados bruwang alit ingkang manggén wonten ing wit-witan. Koala kalebet kéwan hèrbivor. Kéwan koala punika awratipun kirang langkung 9 kg (£ 20). Ulesipun kandel, limrahipun awerni ngawu layan saha wonten werni coklat sakedhik-sakedhik. Koala punika boten kalebet bruwang sanajan wujudipun kados bruwang alit. Koala boten gadhah plasenta utawi boten kalebet salah satunggaling mamalia. Nanging koala kalebet kéwan marsupial ingkang nglairaken anak saha ngagengaken wonten ing kanthong. Saéngga boten leres manawi koala dipunwastani koala bruwang nanging cekap dipunwastani kanthi nama koala kémawon. (Waca candhaké)


    Tadoma [en], cara tiyang-tiyang wuta kalihan budheg kagem mangertosi gunemaning tiyang-tiyang sanès ugi cara pangucapanipun kanthi cara ndemok lathi saha tenggorokanipun. Ing inggil punika kapacak Anne Sullivan mratélaken caranipun kalihan Helen Keller rikala taun 1929.

    Wikipédia iku bauwarna (encyclopedia) kang cumepak ing manéka basa (multilingual) tur olèh dibesut (edit), diturun (copy), lan dipandum (share) sapa baé kanthi mardika (free). Amarga cumepak ing manéka basa, mula ana Wikipédia basa Jawa iki kang kababar ing surya 8 Maret 2004. Saben wong olèh mbesut, nurun, lan mandum kaca ing Wikipédia iki. Tegesé, kowé bisa mèlu ngripta utawa nggawé artikel anyar, ndandani artikel kang durung becik, mulihaké artikel kang dirusak, lan sapanunggalané. Wong-wong kang tumandang mangkono aran naraguna (user). Kowé bisa nyawiji karo para naraguna liya ing paguyuban saperlu nuwuhaké, ngrembakakaké, lan ngregengaké Wikipédia iki. Wikipédia iki minangka salah siji barang wetoning Wikimedia Foundation, siji pakumpulan nirlaba, kang kanggo sapa baé tur lelahanan (gratis). Kowé ora perlu mbayar saperlu nggawé akun lan maca artikel ing Wikipédia iki. Sapréné, wis ana 55.946 akun lan 72.290 artikel ing Wikipédia basa Jawa. Ayo ngéwangi mbecikaké Wikipédia Jawa iki!