Namsadang Nori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Namsadang Nori
Permainan musik Pungmul.
Jeneng Koréa
Hangul 남사당 놀이
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Namsadang Nori
McCune–Reischauer Namsatang Nori

Namsadang Nori utawa Pertunjukkan Namsadang ya iku pertunjukkan kesenian tradisional saka Koréa.[1][2] Ing jaman biyèn Kelompok Namsadang (Namsadangpae) mubeng ngibur rakyat-rakyat kang mlarat ing pedésaan dengan menyampaikan kanthi mènèhi pesan-pesan sosial, umumn kanggo nywarakake kebebasan lan kesetaraan ing masarakat.[2] Biyèn Namsadang Nori minangka penampilan dipentasake déning Namsadangpae lan saiki wis dilestarekake déning kelompok seniman Koréa Kidul.[2] Pertunjukkan iki nampilake musik wong tani (pungmul) kang dimainake nganggo piranti-piranti musik tradisional, tari topeng, mlaku ing dhuwur tali (eoreum), permainan wayang bonékah, lan akrobat-akrobat.[2] Namsadang Nori kang minangka Warisan Budaya Nonbendawi Koréa Kidul Nomor 3 taun 1964 lan uga diakoni minangka Karya Agung Warisan Budaya Lisan dan Nonbendawi Manusia déning UNESCO ing taun 2009.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ The Origin of Namsadang, baudeogi. Diundhuh tanggal 4 Mèi 2010.
  2. ^ a b c d e Namsadang Nori,unesco. Diundhuh tanggal 4 Mèi 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Karya Agung Warisan Budaya Lisan dan Nonbendawi Manusia Koréa Kidul