Namsadang Nori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Namsadang Nori
Permainan musik Pungmul.
Jeneng Koréa
Hangul 남사당 놀이
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Namsadang Nori
McCune–Reischauer Namsatang Nori

Namsadang Nori utawa Pertunjukkan Namsadang ya iku pertunjukkan kesenian tradisional saka Korea.[1][2] Ing jaman biyèn Kelompok Namsadang (Namsadangpae) mubeng ngibur rakyat-rakyat kang mlarat ing pedésaan dengan menyampaikan kanthi menehi pesan-pesan sosial, umumn kanggo nywarakake kebebasan lan kesetaraan ing masarakat.[2] Biyen Namsadang Nori minangka penampilan dipentasake déning Namsadangpae lan saiki wis dilestarekake déning kelompok seniman Korea Kidul.[2] Pertunjukkan iki nampilake musik petani (pungmul) kang dimainake nganggo alat-alat musik tradisional, tari topeng, mlaku ing duwur tali (eoreum), permainan wayang boneka, lan akrobat-akrobat.[2] Namsadang Nori kang minangka Warisan Budaya Nonbendawi Korea Kidul Nomor 3 tahun 1964 lan uga diakoni minangka Karya Agung Warisan Budaya Lisan dan Nonbendawi Manusia déning UNESCO ing taun 2009.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)The Origin of Namsadang, baudeogi. Diundhuh tanggal 4 Mei 2010.
  2. ^ a b c d e (en)Namsadang Nori,unesco. Diundhuh tanggal 4 Mei 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Karya Agung Warisan Budaya Lisan dan Nonbendawi Manusia Korea Selatan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Namsadang_Nori&oldid=1101622"