Nam Air

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
NAM Air
LOGO NAM HORIZONTAL.png
IATA ICAO Kode panggil
IN NIH NAM
Didegaké 26 September 2013
Wiwit operasi 11 Desember 2013
Hub Bandar Udara Internasional Soekarno-Hatta
Kutha fokus Yogyakarta
Surabaya
Pontianak
Denpasar
Ukuran armada 10
Kutha tujuan 21
Perusahaan induk Sriwijaya Air
Kantor pusat Jakarta, Indonesia
Wong wigati Jefferson Jauwena, Dirut
Situs web www.flynamair.com

Nam Air iku maskapé pamaburan Indonesia sing diadegake ing taun 2013. Maskapé pamaburan iki anak parusahaan saka maskapé pamaburan Sriwijaya Air. Maskapé pamaburan iki arupa maskapé pengumpan ing kelas medium lan ngoperaseke pesawat Boeing 737-500 Winglet kanthi konfigurasi 120 kursi (8 kelas bisnis lan 112 kelas ékonomi). Bebarengan karo peluncuran NAM Air ing 26 September 2013, Sriwijaya Air memesan 100 pesawat Regio prop R-80 kanggo armada masa sing akan datang. [1]

Sejarah[besut | besut sumber]

Ing 26 September 2013, NAM Air diluncurake nang publik lan direncanaake penerbangan perdanane ing Oktober 2013. Nanging penerbangan perdana iki mboten isa dilaksanaake dikarenaake NAM Air durung mendapat AOC saka Kementrian Perhubungan. Ing 29 November 2013, maskapai iki mendapatkan AOC, dan terbang perdananya saka Jakarta ke Pangkalpinang ing 11 Desember 2013.

Rute[besut | besut sumber]

Daftar rute sing dilayani karo NAM Air ing bulan April 2016. Kabeh rute iki dioperasikan pulang-pergi(PP).  :

Rute yang direncanakan utk dilayani di waktu mendatang :


Pesawat[besut | besut sumber]

Jumlah Pesawat ing April 2016, antara lain:[2]

Jenis Pesawat Jumlah Armada Konfigurasi Kursi Catatan
Beroperasi Pesanan Pasti Pesanan Pilihan B E Total
Boeing 737-300 1 - 148 148 Merujuk pada PM 97 Tahun 2015, Sriwijaya Air mengalihkan kepemilikan 3 pesawatnya dan menyewakan 5 lainnya ke NAM Air. 5 pesawat yang disewakan tetap menggunakan livery Sriwijaya Air namun terbang sebagai NAM Air.[3]
Boeing 737-500 9 - 8 112 120 Merujuk pada PM 97 Tahun 2015, Sriwijaya Air mengalihkan kepemilikan 3 pesawatnya dan menyewakan 5 lainnya ke NAM Air. 5 pesawat yang disewakan tetap menggunakan livery Sriwijaya Air namun terbang sebagai NAM Air.[4]
RAI R-80 50 50 - TBA TBA Pada 26 September 2013 bersamaan dengan peluncuran NAM Air, juga diumumkan komitmen untuk pemesanan 50 unit RAI R-80 beserta opsi untuk pembelian 50 pesawat lainnya.
Total 10 50 50


Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Cithakan:Maskapé penerbangan Indonesia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nam_Air&oldid=1057529"