Nafar Sani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Nafar sani iku pilihan ritual cacahing dina kanggo mbalang jumrah sajeroning ngibadah kaji. Nafar sani iku yèn jamaah kaji milih mung mbalang patang dina ya iku ing tanggal 10, 11, 12 lan 13 Dulhijah. Disebut 'sani' amarga jama'ah nginep ing Mina sajeroning telung bengi lan bali menyang Mekkah ing tanggal 13 Dulhijah. Amarga mung mbalang telung dina mula cacahing krikil sajeroning nafar awal ya iku 70 iji.

Tabel wektu mbalang jumrah[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]