Musiyum Brawijaya Malang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Musiyum Brawijaya iku sawijining musiyum sing ana ing kutha Malang, Jawa Wétan.

Salah siji kolèksiné ya iku montor "DE SOTO USA". Montor iki dipigunaaké déning Kolonel Soengkono, Panglima Divisi Brawijaya (Divisi I Jawa Wétan) minangka kendharaan dhinas taun 1948-1950 ing Jawa Wétan.

Musiyum iki diyasa déning Brig.Jend TNI Surahman ing taun 1962. Awal pambangunan musiyum taun 1967-1968, lan diresmèkaké déning Kol.Purn.dr Soewondo tanggal 4 Mèi 1968.