Musala

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Musala utawa Musholla (Arab: مصلّى)iku panggonan kanggo sembayang umat Muslim,ngaji lan siar. Kang awujud masjid kanthi ukuran utawa wujudé Kang luwih cilik .Musala nduwèni tumuju ya iku kanggo ngaji utawa shalat dèning umat Islam. Musala uga asring kasebut kanthi jeneng liya ya iku surau utawa langgar. Mupangaté musala nduwèni tumuju kaya masjid, nanging ana babagan kang mbedakake déning masjid, ya iku:

  • Ora bisa digunakake kanggo shalat Jumat
  • Ora bisa digunakake kanggo iktikaf
  • Musala uga bisa didirikake dèning wong pribadi utawa umum
  • Umumné nduwèni ukuran luwih cilik tinimbang masjid

Deleng uga[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Musala&oldid=984048"