Musala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Musala utawa Musholla (Arab: مصلّى)iku panggonan kanggo sembayang umat Muslim,ngaji lan siar. Kang awujud masjid kanthi ukuran utawa wujudé Kang luwih cilik.Musala duwé tumuju ya iku kanggo ngaji utawa salat déning umat Islam. Musala uga sok diarani kanthi jeneng liya ya iku surau utawa langgar. Mupangaté musala duwé tumuju kaya masjid, nanging ana babagan kang mbedakake déning masjid, ya iku:

  • Ora bisa kanggo salat Jumat
  • Ora bisa kanggo iktikaf
  • Musala uga bisa didirikake déning wong pribadi utawa umum
  • Umumné duwé ukuran luwih cilik tinimbang masjid

Uga delengen[besut | besut sumber]