Muséum Tèkstil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Muséum Tèkstil

Muséum Tèkstil punika salah setunggaling muséum ingkang wonten ing kitha Jakarta.[1] Muséum tèkstil punika biyasanipun dipunwastani kanthi nama Muséum Tèkstil Jakarta.[1] Muséum Tèkstil punika salah setunggaling lembaga edukatif kultural ingkang nggadhahi visi kanggé nglestantunaken saha nguri-uri budaya tèkstil tradhisional Indonésia.[1] Muséum punika dados muséum ingkang namung setunggal ingkang manggon ing Jakarta saha muséum ingkang sepisanan ing Indonesia ingkang nggadhahi tugas kanggé nglestantunken budaya tèkstil Indonésia.[1] Muséum tekstik ugi asring ngawontennaken kagiyatan-kagiyatan kanggé nuwuhaken musem punika saha kangge publikasi tumprap publik ngenani budaya tèkstil ingkang wonten ing Indonésia.[1] Kagiyatan-kagiyatan ingkang dipunwontenaken ing Muséum tèkstil inggih punika paméran koleksi muséum, seminar, diskusi saha workshop babagan tèkstil; panyuluhun kanggé para siswa; penelitian koleksi ingkang dipunwontenaken ing laladan-laladan saha kapustakaan, ngrawat koleksi muséum; pelayanan konservasi tèkstil saha pelatihan-pelatihan kadosta pelatihan ndamel batik, jumputan, werna ingkang alami, lan sanes-sanesipun.[1] Muséum Tèkstil punika salah setunggaling wewangunan ingkang dipunlindungi kaliyan undhang-undhang.[2] Muséum punika nggadhahi nilai arsitektur kolonial saha sejarah ingkang saged nuwuhaken kawigatèn wonten ing pariwisata.[2] Gedung Muséum Tèkstil punika sejatosipun griyanipun warga negari Prancis (abad kaping-19) ingkang dipunsadé kaliyan Konsul Turki.[2] Sasampunipun punika, gedhung banjur dipungadhahi kaliyan Karel Christian Crucq nalika taun 1942.[2] Gedhung punika ugi naté dados markas BKR.[2] Sasampunipun révolusi rampung gedhung menik dipunnggeni kaliyan Lie Sion Phin nalika taun 1947, lajeng Departemen Sosial.[2] Pungkasanipun, gedhung punika lajeng dipunresmèkaken dados Muséum Tèkstil.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)muséumtekstiljakarta.com(dipunundhuh tanggal 17 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)sejarah muséum tèkstil jakarta(dipunundhuh tanggal 17 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muséum_Tèkstil&oldid=1015369"