Musiyum Sepur Sawahlunto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Musiyum Sepur Sawahlunto rikala rumiyin minangka salah sawijining setatsiyun sepur ing Sawahlunto ingkang kalebet ing Divisi Regional 2 Sumatera Barat, saha minangka salah satunggaling stasiun terminus ingkang saged pinanggih ing Sumatera Barat. Musiyum punika dumunung ing kalurahan Pasar, kecamatan Lembah Segar, kutha Sawahlunto.[1].

Sajarah[besut | besut sumber]

NAlika tanggal 17 Dhésèmber 2005, Stasiun Sawahlunto dipun-gantos fungsinipun dados musiyum, saha dipunresmikaken déning Wakil Présidhèn Republik Indonesia Muhammad Jusuf Kalla. Kanthi punika, Indonesia gadhah kalih (2) musiyum sepur, inggih ingkang kapisan dumunung wonten ing Ambarawa, Kabupatèn Semarang, Jawa Tengah.

Koléksi[besut | besut sumber]

Museum punika gadhah koléksi cacahipun 106 ingkang kasungsun saking gerbong (cacahipun 5), lokomotif uwab (cacahipun 1), jam (ccahipun 2), pirantos sinyal utawi komunikasi (cacahipun 34), foto dokumentasi (cacahipun 34), miniatur lokomotif (cacahipun 9), brankas (cacahipun 3), dongkrak rel (cacahipun 5), labél pabrik (cacahipun 3), timbangan (cacahipun 3), loncéng penjaga (cacahipun 1), sarta baterai lokomotif (cacahipun 2).

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Museum Kereta Api Sawahlunto(dipunundhuh tanggal 1 November 2012)