Musiyum Bèntèng Vredeburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gerbang mlebu Musiyum Bèntèng Vredeburg

Musiyum Bèntèng Vredeburg ya iku salah sijiné Bèntèng kang dumadeg taun 1765 kang diadegaké déning VOC ing tlatah Yogyakarta ing mangsa kolonial VOC. Gedung kang ninggal sajarah iki ana ing tlatah ngarep Gedung Agung (siji saka pitu pura kepresidenan ing Indonésia) lan Pura Sultan Yogyakarta Hadiningrat kang misuwur kanthi jeneng Kraton. Bèntèng iki madeg kanthi dibangun VOC lan duwé mupangat ing mangsa iku kanggo pusat pamaréntahan lan pertahanan gubernur ing mangsa Walanda. Bèntèng iki diubengi kalènan kang bisa dimumpanggataké nganti sepréné kanggo buang banyu saka kutha

Bèntèng kang awujud pesagi iki duwé menara ing papat pojokan. Ing mangsa Walanda lan VOC menara iki duwé mupangat kanggo patroli ngubengi tembok (dinding).Sepréné bètèng iki dimumpangataké kanggo musiyum.Ing cacahé yasan kang ana ing sajeroning musiyum ana uga diorama kang nerangaké sajarah Indonésia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]


Cithakan:Yasan-indonesia-stub