Muhammad Marmêdyūg Pigt-hol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan


Muhammad Marmêdhyūg Pigt-hol (Ing: Muhammad Marmaduke Pickthall; lair: Marmêdyūg Wiliyêm Pigt-hol (Marmaduke William Pickthall; 7 April 1875 M – 19 Mei 1936 M) ya iku juru widya Islam saka Britheyn (Ind: Britania) kang kaloka dening jarwa Kur'ane kang kairahan ''The Meaning of Glorious Koran''. Jarwa Kur'ane kalêbu salah sawiji kang kaloka lan kanggo ing donya pamocap basa Inggris. Wong kang malih agama Kristên, Pigt-hol biyene juru anggit nopel kang kayunyun dening D. H. Lòrens (Lawrence), H. G. Wels (Wells), lan E. M. Forsthêr (Forster), uga sawiji juru warta, ulu pawiyatan, lan pangulu politig sarta agama. Dheweke ngwara-warakake malih agamane mênyang Islam kanthi dramatig sabubare nganakake pawicara ngênani 'Islam and Progress' ing 29 Nopember 1917 M marang Pakumpulan Juru Sastra Muslim (Ing: Muslim Literary Society) ing Notthing Hil, Londhên Kulon (Notting Hill, West London).

Muhammad Marmêdhyūg Pigt-hol

(Muhammad Marmaduke Pickthall)

Lair Marmadhyūg Wiliyêm Pigt-hol

(Marmaduke William Pickthall) 7 April 1875 M


Cambridge Terrace, London, England

Seda

(Mati)

19 May 1936(aged 61)


Porthminster Hotel, St Ives, Cornwall, England

Pasareyan Brookwood Cemetery, Brookwood, Surrey, England
Pisambutgawe Juru anggit nopel, juru widya Islam
Kaloka dening The Meaning of the Glorious Koran

.