Muhamed Bešić

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Muhamed Bešić
Muhamed Besic 2014-05-03.jpg
Bešić ing Everton taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Muhamed Bešić
Tanggal lair (1992-09-10) 10 Sèptèmber 1992 (umur 27)
Papan lair Berlin, Jerman
Dhuwur 1.77 m (5 ft 9 12 in)[1]
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 21
Karir nom
SpVgg Tiergarten
Reinickendorfer Füchse
2007–2009 TB Berlin
2009–2010 Hamburger SV
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2012 Hamburger SV II 38 (0)
2010–2012 Hamburger SV 3 (0)
2012–2014 Ferencváros 47 (1)
2014– Everton 37 (0)
Tim nasional
2010–2012 Bosnia lan Herzegovina U21 10 (2)
2010– Bosnia lan Herzegovina 28 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 27 August 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 7 October 2017

Muhamed Bešić (Pangucap cara Bosnia: [muxǎmed běːʃitɕ]; lair 10 Sèptèmber 1992) ya iku pemain bal-balan profesional Bosnia sing main minangka gelandhang pertahanan kanggo klub bal-balan Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Bosnia-Herzegovina.[2]

Dhèwèké wiwit karir ing Hamburger SV, main utamane ing tim cadangan, sadurungé pindah menyang klub Hungaria Ferencváros ing 2012. Rong taun salajengipun, piyambakipun gabung kaliyan Everton kanthi bayaran £ 4 yuta.

Bešić nggawé debut penuh ing taun 2010, lan dadi pemain paling enom sing tau makili Bosnia lan Herzegovina. Dhèwèké uga main kanggo timnas ing Piala Dunia 2014 FIFA.

Karir klub[besut | besut sumber]

Karir wiwitan[besut | besut sumber]

Lair ing Berlin, Bešić gabung karo klub lokal TB Berlin nalika umuré 14 taun, ing ngendi dhèwèké nalika iku nembé umur 16 taun, nalika dhèwèké mlebu Hamburger SV.[3] Tanggal 4 Nopember 2010, Bešić ngetokaké kontrak nganti 1 Juli 2013.[4]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Player profile: Muhamed Bešić". uefa.com. Dijupuk 31 January 2018. 
  2. Profil Muhamed Bešić(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)
  3. "Muhamed Besic: Talent, Leidenschaft und viel Pech" (ing basa German). bnm.ba. 10 February 2017. Dijupuk 30 January 2018. 
  4. "Bešić produžio ugovor s HSV-om" (ing basa Bosnian). sportin.ba. 5 November 2010. Dijupuk 30 January 2018.