Mt. Cook

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aoraki / Mount Cook
Aoraki Mount Cook.JPG
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi3,754 m (12,316 ft) [1]
Prominèn3,754 m (12,316 ft) 
Ranked 37th
PratélanCountry high point
Ultra
Géografi
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 502: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/New Zealand" does not exist.
State/ProvinceNZ
Parent rangeSouthern Alps
Panjatan
Panjatan pisanan1894 by Tom Fyfe, George Graham, Jack Clarke
Rute gampang dhéwéglacier/snow/ice climb

Aoraki utawa Mount Cook ya iku sawijining gunung paling dhuwur ana ing Selandia Baru, duwé dedeg 3.754 mèter (12.316 kaki). Gunung Mt.Cook dumunung ana ing Pagunungan Alpen Kidul, pagunungan kang mbentang saka Pulo Kidul. Gunung misuwur kang ana ing papan pariwisata, uga paling disenengi lan dadi kasenengan kanggo pendaki gunung. Aoraki / Mount Cook kapengkar saka telu puncak kidul lan wétan lan Puncak Low, Puncak Tengah uga High Peak,dhumateng Tasman Glacier tumuju Wétan lan Hooker Glacier ing kulon.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng DOC1