Mrica lolot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mrica lolot
Piper sarmentosum.jpg
Sawijining tuwuhan Mrica lolot
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Magnoliids
Ordho: Piperales
Famili: Piperaceae
Génus: Piper
Spésies: P. sarmentosum
Jeneng binomial
Piper sarmentosum
Roxb.

Mrica lolot[1], karuk utawa kadhuk (Piper sarmentosum) ya iku tuwuhan kulawarga Piperaceae lan dibudidaya ing Asia Kidul-wétan. Godhonqé asring kaliru karo godhong suruh,[2] nanging nanging rasa lan ukurane luwih cilik.

Jinis Piper lolot dianggep dadi spèsies sing padha karo Piper sarmentosum

Wedharan[besut | besut sumber]

Mrica lolot kalebu tuwuhan mrambat kanthi oyot kang nèmplèk ing rambatan, dhuwuré watara 40–50 cm. Tuwuh ing papan kang lembab utawa pinggiran kali. Godhongé kayadéné suruh nanging luwih cilik. Kembangé majemuk lan wijiné tunggal.

Manfangat[besut | besut sumber]

Sakabèh perangan wit mrica lolot ngandhut saponin, flavonoid, polifenol lan lenga atsiri.[3] Mrica lolot bisa digunakaké kanggo tamba rématik lan asem urat.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ami,, Wahyu,. 493 resep ramuan herbal berkhasiat untuk cantik alami luar dalam. Jakarta. ISBN 6020306429. OCLC 914215341. 
  2. "Piper sarmentosum". Asia Food Glossary. Asia Source. Dijupuk 2008-09-08. 
  3. Warriors, Biodiversity. "Merica Lolot | Katalog Biodiversity Warriors". Biodiversity Warriors (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-03-11.