Morton H. Fried

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Morton H. Fried ya iku ahli antropologi saka ing New York, Amérikah Sarékat, kalairan tanggal 21 Maret 1923[1]. Morton olèh pandhidhikan pawiyatan luhur saka City College ana ing New York taun 1942. Sabanjuré ana ing Columbia University (Ph.D.) taun 1951[1][2]. Panlitian lapangan kang naté dilakoni déning dhèwèké ya iku ing Anhwei, China (1947) lan Taiwan (1963, 1964)[1]. Karya-karya akademis kang sinerat déning dhèwèké ya iku antarané The Fabric of Chinese Society (1953), ‘The classification of corporate unilineal descent groups’ ana ing jurnal Journal of the Royal Anthropological Institute (1957), The Evolution of Political Society (1967), lan The Notion of Tribe (1975)[1]. Salah siji pisumbangané kang penting ya iku pakaryané ing bab prakara èvolusi bebrayan pulitik lan dadi bahan kajian ing kariré[3]. Morton séda tangga; 18 Desember 1987 ing Leonia, Ney Jersey, Amérikah Sarékat[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 248. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Dr. Morton Fried, 63, Anthropology Teacher". The New York Times (ing basa Inggris). 1986-12-20. ISSN 0362-4331. Dijupuk 2018-01-10. 
  3. "Morton H. Fried - Anthropology - iResearchNet". anthropology.iresearchnet.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-10.