Monokok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
X-ray désain awak mobil kang digunakake kanggo konstruksi monocoque ing atun 1942 Nash 600

Monokok saka basa (Prancis:Monocoque) kang artiné cangkang siji (mono artiné siji lan coque artiné cangkang). Konstruksi monokok arti umumé ya iku konstruksi kang bisa mendistribusikake sakabehane gaya kanggo salah sijiné wujud cangkang kang aneka werna kayata kulit endog.

Konstruksi monocoque kapisanan dikembangake ing industri motor mabur ing taun 1930-an, banjur dikembangake déning motor, kapal, sepedah[1],bangunan.

Deleng uga[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Paranala jaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Monokok&oldid=988231"