Menyang kontèn

Monokok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
X-ray désain awak mobil kang kanggo konstruksi monocoque ing atun 1942 Nash 600

Monokok saka basa (Prancis:Monocoque) kang artiné thothok siji (mono artiné siji lan coque artiné thothok). Konstruksi monokok arti lumrahé ya iku konstruksi kang bisa mendistribusikake sakabehane gaya kanggo salah sijiné wujud thothok kang aneka warna kaya ta kulit endhog.

Konstruksi monocoque kapisanan dikembangake ing indhustri motor mabur ing taun 1930-an, banjur dikembangake déning motor, kapal, sepedah[1],yasan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2011-08-19. Dibukak ing 2011-09-28.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)

Paranala jaba[besut | besut sumber]