Mohammad-Reza Hekmat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Reza Hekmat
Reza Hekmat.jpg
Prime Minister of Iran 31st
Linggih
18 December 1947 – 29 December 1947
RatuMohammad Reza Shah
Kang sadurungéAhmad Qavam
Kang sawiséEbrahim Hakimi
12th Speaker of the Parliament of Iran
Linggih
16 August 1953 – 5 August 1963
Kang sadurungéAbdollah Moazemi
Kang sawiséAbdollah Riazi
Linggih
25 March 1947 – 1 July 1952
Kang sadurungéMohammad Sadeq Tabatabai'
Kang sawiséAbol-Ghasem Kashani
Rerincèn dhiri
Lair1891
Shiraz, Iran
Pati15 Maret 1978(1978-03-15) (umur Cithakan:Age in years)
Tehran, Iran
Parté pulitikDemocratic Party of Iran (1946–1948)[1]
Anak2

Reza Hekmat (1891 - 15 Maret 1978) yaiku Perdana Menteri Iran . Panjenengané dadi Perdhana Mentri Iran tanggal 18 Desember 1947 lan ana ing kantor nganti 29 Desember 1947 kanggo mung 11 dina.[2]

Dheweke dadi pamicara Parlemen Iran saka taun 1947 nganti 1955.

Dheweke lair ing Shiraz taun 1891 lan tilar donya ing Teheran nalika taun 1978 nalika umur 87 taun.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Abrahamian, Ervand (1982). Iran Between Two Revolutions. Princeton University Press. k. 242. ISBN 0-691-10134-5. 
  2. Awsatí, Alí Rizā (2003). Iran in the Past Three Centuries. Tehran, Iran: Paktāb Publishing. ISBN 964-93406-6-1. 
Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Ahmad Qavam
Prime Minister of Iran
1947
Kang sawisé
Ebrahim Hakimi
Kursi majelis
Kang sadurungé
Mohammad Sadeq Tabatabai'
Chairman of the Parliament of Iran
1947–1955
Kang sawisé
Abol-Ghasem Kashani