Mohaméd Elnény

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mohaméd Elnény
Arsenal Vs Burnley (24108223924).jpg
Mohaméd Elnény pemain klub Arsenal taun 2016
Katerangan priangga
Jeneng dawa Mohamed Naser Elsayed Elneny[1]
Tanggal lair (1992-07-11) 11 Juli 1992 (umur 27)[2]
Papan lair El-Mahalla El-Kubra, Mesir
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[2]
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 35
Karir nom
1997–2008 Al Ahly
2008–2010 El Mokawloon
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2013 El Mokawloon 35 (2)
2013Basel (loan) 15 (1)
2013–2016 Basel 76 (5)
2016– Arsenal 30 (0)
Tim nasional
2009–2011 Mesirt U20 7 (2)
2010–2015 Mesir U23 5 (1)
2011– Mesir 57 (5)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 14 October 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 5 February 2017

Mohamed Naser El Sayed Elneny (Cithakan:Lang-arz maḥamad nāṣṣer e-sayyed el nennyCithakan:IPA-arz; lair 11 Juli 1992)[3] utawi saged dipuncekak Mohamed Elneny,[4][5] inggih punika salah satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Mesir ingkang main dados gelandhang bertahan ing Liga Primér Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Mesir.[6] Piyambakipun miwiti karir senioripun ing El Mokawloon lan pindhah dhateng Basel ing wulan Januari 2013. Piyambakipun menangaken wolung bebingah juwara ing Basel, ing Liga Super Swiss. Wulan Januari 2016, Elneny dipuntransfer dhateng klub Arsenal.[6]

Elneny kalebet anggota Tim Nasional Mesir lan nyithak gol ing dhebut kapisanan. Wekdal punika ing Stadion Leyton Orient Matchroom, Elneny nyithak setunggal gol nalika Mesir main imbang 2-2 mengsah Jamaika ing wulan Juni 2004.[6]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Dijupuk 12 January 2018. 
  2. a b "Premier League Player Profile Mohamed Elneny". Barclays Premier League. 2016. Dijupuk 12 January 2018. 
  3. Hamdallah, Abu Bakr (30 December 2016). "قصة صعود "النني".. من شوارع المحلة إلى عاصمة الضباب للمزيد". Tahrir News. 
  4. "El-Neny's official facebook page". 
  5. "Mohamed Elneny". Arsenal. Dijupuk 18 Januari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. a b c 7 Fakta Tentang Calon Pemain Baru Arsenal, Mohamed Elneny (dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)