Moana (filem 2016)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Moana ya iku filem 3D komputer animasi saka Amérika taun 2016 kang diprodhuksi déning Walt Disney Animation Studios lan dirilis déning Walt Disney Pictures . Filem iki kalebu filem animasi Disney kaping 56. Dirilis déning Ron Clements lan John Musker, kang disutradarai déning Don Hall lan Chris Williams, filem kasebut ngenalaké Auli'i Cravalho minangka Moana lan mènèhi swara saka Dwayne Johnson, House Rachel, Temuera Morrison, Jemaine Clement, Nicole Scherzinger, lan Alan Tudyk . Filem kasebut nyutradarai Lin-Manuel Miranda lan Opetaia Foa'i lan skor orkestra sing disusun déning Mark Mancina .

Filem kasebut nyritakaké crita Moana, putri sing kuwat saka kepala desa Polinesia, sing dipilih déning segara dhéwé kanggo nyatukaké relik mistik karo dèwi. Nalika ana serangan ing pulo, Moana mranata nelusuri Maui, demigod legendaris, kanthi pangarep-arep ngasilaké jantung Te Fiti lan nyelametaké wong-wong mau.

Moana dirilis kanthi resmi ing Amerika Serikat tanggal 23 November 2016 kanggo ulasan positif saka para kritikus, kanthi pujian tartamtu babagan animasi, musik, lan pagelaran vokal. Filem kasebut dadi reged luwih saka $ 643 yuta donya. Bebarengan karo Zootopia, lagu iki sepisanan ditampilaké wiwit taun 2002 sing ngetokaké Walt Disney Animation Studios loro filem ing taun sing padha. Nomer Academy Award diwènèhi nominasi ing Academy Awards kaping 89 : siji kanggo Best Animated Feature lan liyane kanggo Best Original Song (" How Far I Go Go ").[1]

Paraga[besut | besut sumber]

  • Auli'i Cravalho minangka Moana
    • Cravalho ngrampungaké perané ing versi basa Hawaii .[2]
    • Louise Bush minangka Moana sing luwih enom
  • Dwayne Johnson minangka Maui
  • Rachel House minangka Tala
    • House minangka peran kasebut ing versi basa Māori- filem.[3][4]
  • Temuera Morrison minangka Tui
    • Morrison ngrampungaké perané ing versi basa Māori.[3][4]
    • Christopher Jackson minangka swara nyanyi Tui
  • Jemaine Clement minangka Tamatoa
    • Clement ngrampungaké perané ing versi basa Māori.[3][4]
  • Nicole Scherzinger minangka Sina
    • Scherzinger uga ngrintis perané ing filem versi basa Hawaiian.[5]
  • Alan Tudyk minangka Heihei
    • Tudyk uga mènèhi swara Villager No. 3
  • Oscar Kightley minangka nelayan
  • Troy Polamalu minangka Villager No. 1
  • Puanani Cravalho (ibu Auli'i) minangka Villager No. 2

Deloken sisan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]