Mizithra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mizithra
Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Nagara asalMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Wewengkon, kuthaN/A
KuthaMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Sumberé susuMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
TèksturSoft
Kandhutan lemakapprox. 15%
Kandhutan protéinapprox. 15.5%
Alang-ujurvarious
Bobotvarious, usually ½ or 1 kilo
Suwéné nuwa1 day
Symbol question.svg [[Commons:Kategori:Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana. |Médhia magepokan ing Wikimedia Commons]]

Mizithra utawa myzithra ( Grikenlan: μυζήθρα [miˈziθra] ) yaiku susu campuran Yunani - keju whey saka wedhus utawa wedhus, utawa kalorone. Didol minangka keju seger, padha karo ricotta Italia, lan keju parut garing uyah, padha karo salata ricotta Italia. Rasio susu karo whey biasane 7 nganti 3.

Utamane diproduksi ing pulau Kreta nanging nyebar ing saindenging Yunani. Intine padha karo Anthotyros sanajan sing pungkasan bisa ngemot susu sapi. Ing Siprus, keju sing padha dikenal kanthi jeneng " Anari " (Αναρή ing basa Yunani, Nor ing basa Siprus Turki, Lor ing basa Turki).