Mizithra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mizithra
Homemade Mizithra.jpg
Nagara asalGreece
Wewengkon, kuthaN/A
Sumberé susuGoats, Ewes
TèksturSoft
Kandhutan lemakapprox. 15%
Kandhutan protéinapprox. 15.5%
Alang-ujurvarious
Bobotvarious, usually ½ or 1 kilo
Suwéné nuwa1 day

Mizithra utawa myzithra ( Yunani: μυζήθρα [miˈziθra] ) yaiku susu campuran Yunani - keju whey saka wedhus utawa wedhus, utawa kalorone. Didol minangka keju seger, padha karo ricotta Italia, lan keju parut garing uyah, padha karo salata ricotta Italia. Rasio susu karo whey biasane 7 nganti 3.

Utamane diproduksi ing pulau Kreta nanging nyebar ing saindenging Yunani. Intine padha karo Anthotyros sanajan sing pungkasan bisa ngemot susu sapi. Ing Siprus, keju sing padha dikenal kanthi jeneng " Anari " (Αναρή ing basa Yunani, Nor ing basa Siprus Turki, Lor ing basa Turki).