Tibèt Kuna: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
}}
 
'''Tibèt Kuna''' kuwiiku tegesé mangsa uriping basa-basa Tibèt sing kacathet ana naskah-naskah Kraton Tibèt saka madyaning abad ka-7, nalika kraton nembé ngangkat aksara, nganti purwaning abad ka-11 M.
 
Ana taun 816 M, sajroning panguwasaning Sadnaleg, basa sastraning Tibèt menangi owah-owahan agung kanthi madhakaké basa lan tetembungan ana ing pertalan serat-serat saka India. Paugeran anyar iki banjur miwiti mangsa sing diarani mangsa Tibèt Klasik.{{sfn|Hodge|1993|p=vii}}
 
== Fonologi ==
Fonologi Tibèt Kuna kaciri ing pirang-pirang cihna (''fitur'') sing banjur cicir ana ing mangsa Tibèt Klasik, yakuwiyaiku uni ''my-'' (dadi ''m- ''ana ing basa Tibèt Klasik) sadurungé uni swara (uni vokal) ''-i-'' lan ''-e-'', uni klompok ''sts-'' (dadi ''s-''), lan wujud kawalikaning aksara swara "i" (''gi-gu'').{{sfn|Hill|2010a}}
 
== Pranata kasus ==
63.805

besutan

Menu navigasi