Kastil Hiroshima: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
4 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:HiroshimaCastle.jpg|right|thumb|250 px|Menara utama Istana Hiroshima lan parit dalam]]
 
'''{{nihongo|Kastil Hiroshima|広島城|Hiroshima-jō}}''' utawi asring dipunsebut {{nihongo|astana ikan [[Koi]] |鯉城|rijō}} inggih punika nama sawijining [[Astana Jepang|astana]] ingkang mapan wonten ing kutha [[Hiroshima, Hiroshima|Hiroshima]], [[Prefektur Hiroshima]], [[Jepang]]. Astana Hiroshima punika kapisan dipunbangun nalika [[taun]] 1589 lan dados pusat kuasaning [[daimyo]] wewengkon [[han]] [[Hiroshima]]. Bom atom ingkang dhawah wonten ing [[kutha]] [[Hiroshima]] nalika tanggal 6 [[Agustus]] 1945 ngrusak sedaya bangunan [[astana]]. Astana ingkang sakpunikasapunika wonten ingkang punika ''replika'' kabangun nalika [[taun]] 1958 lan ginanipun minangka [[muséum]] [[sejarah]] [[Hiroshima]] periode sakdèrèngipun [[Perang Dunia II]]. Menara utami ingkang warni [[ireng]] kados warna [[iwak koi]] utawi paring ing sakiwa tengenipun [[istana]] punika kathah [[iwak koi]]. Punika ingkang dados alesan bilih [[Hiroshima]] kawéntar minangka astana [[iwak koi]]. Tim [[bisbol]] kebanggaan ''Hiroshima Toyo Carp'' amargi ''carp'' wonten [[Basa Inggris]] punika ateges ''ulam koi'' <ref name="istana1">[http://blog.um.ac.id/julieinna/2011/12/06/sejarah-istana-hiroshima-jepang/], (id) Sejarah Istana Hiroshima Jepang (dipun-akses tanggal 24 Desember 2012).</ref>.
 
Astana Hiroshima wiwit dipunbangun nalika [[abad]] kaping 16 déning [[Klan Mori]]. Ananging bibar risak amargi [[bom atom]] ing kutha [[Hiroshima]] kasebut, astana punika banjur dipunbangun malih kanthi ngginakaken [[beton]] Ferro lan dumugi sakpunikasapunika tasih tetep dipertahanaken simbol sejarah kutha punika. Wonten ing astana punika boten namung mirsani kaéndahan bangunan gedung lan pemandanganipun, ananging ugi mirsani masa nalika astana dipunbangun, banjur risak awit saking bom atom [[sekutu]], lajeng dipunbangun malih <ref name="istana2">[http://jepang.panduanwisata.com/2012/05/27/napak-tilas-aspek-sejarah-istana-hiroshima/], (id) Istana Hiroshima (dipun-akses tanggal 24 Desember 2012).</ref>.
 
== Konstruksi ==
Astana Hiroshima punika kabangun ing nginggiling lemah delta ingkang lembek, distribusi bobot tembok watu ingkang kedah rata punika ngginakaken teknik khusus. Bangunan astana ingkang asli kabangun saking [[kayu]] lan kapungkasan kirang langkung taun 1592 utawi taun 1599. Lantai nginggil tembok [[watu]] bangunan Honmaru ingkang kaperang dados 2 ingkat punika ambrol amargi perbaikan déning Fukushima Masanori. Asiling perbaikan ingkang gagal punika tasih saged dipunpirsani sakpunikasapunika.
 
== Bangunan ingkang wonten sakpunikasapunika ==
wonten ing kompleks Astana Hiroshima kapérang dados bangunan-bangunan kadosta :
* Menara utami
63.840

besutan

Menu navigasi