Ikatan Kovalen: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
34 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (→‎Cathetan Suku: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|mk}} using AWB (10903))
c (éjaan using AWB)
{{Inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Covalent&PolarBond.png|right|thumb|300px|[[Diagram MO]] yang melukiskan ikatan kovalen (kiri) dan ikatan kovalen polar (kanan) pada sebuah molekul diatomik. Panah-panah mewakili elektron-elektron yang berasal dari atom-atom yang terlibat.]]
 
2. Ikatan kovalèn rangkép kalih, iggih punika ikatan kaliyan kalih pasangan [[Èlèktron]] gadahanipun sami-sami. Tuladhanipun : ikatan antawis atom [[O]] (non logam) ikatan punika ngèlibataken kalih pasangan Èlèktron ingkang dipunginaakén secara sami-sami, tuladhanipun sényawa ikatan kovalèn rangkèp kalih inggih punika [[O2]] saha [[CO2]].
3. Ikatan kovalen rangkèp tiga, inggih punika ikatan kaliyan tiga pasangan [[Èlèktron]] gadahan sami-sami.
4. Ikatan kovalèn kordinasi inggih punika, ikatan kovalèn ing pundi èlèktron-èlèktron ing pasangan èlèktron dipunginaakén sami-sami asalipun saking salah satunggaling atom ingkang kaikét. Ikatan kovalèn punika namung sagéd kabéntuk menawi salah satunggaling atom gadahi pasangan [[elektron]] bebas [[PEB]] ikatan kovalen [[kordinasi]]. <ref>http://rahmikimia.wordpress.com/kimia-kelas-x/3-ikatan-kimia-2/b-ikatan-kovalen/</ref>(dipununduh tanggal 9 Oktober 2012)
Ikatan kovalèn sagèd kédadosan amérgi wontén ingkang ginaakèn [[èlèktron]] kanti sami-sami. Ménawi ikatan kovalèn kédadosan, mila kalih atom punika ingkang gégayutan katarik kaliyan pasangan [[Èlèktron]] ingkang sami. Molèkul hidrogén [[H2]] punika tuladha saking ikatan kovalèn.
Sabén atom [[Hidrogén]] gadahi satunggal [[Èlèktron]] saha kanggè gayuh [[konfigurasi oktét]] ingkang stabil kadasta unsur golongan [[gas mulia]] mila sabén atom [[hidrogén]] bétahakèn tambahan satunggal [[Èlèktron]]. Tambahan satunggal [[Èlèktron]] kanggè sabén atom [[hidrogèn]] mbotén wontén kaliyan prosès sérah trima [[Èlèktron]] améérgi keelektronegatifan ingkang sami. Pramila konfigurasi oktèt ingkang stabil sagéd gayuh kaliyan ginaaken [[Èlèktron]] secara sami.
Atom-atom pembentukanipun gadahi daya tarik ingkang boten sami kaliyan pasangan elektron. Punika kedadosan amergi benten keelektronegatifan kalih atomipun, elektron ingkang gegayutan badhe geser ing arah atom langkung elektronegatif nyebapaken kedadosan pamisahan kutub [[positif]] lan [[negatif]].
2. Ikatan kovalen Non Polar
Titik muatan negatif [[elektron]] ingkang persakutuan berhimpit, pramila ing molekul pambentukanipun boten kedadosan momen dipol. Tuladhanipun : senyawa [[CO2]], [[O2]], [[Br2]]. <ref>http://bebas.vlsm.org/v12/sponsor/Sponsor-Pendamping/Praweda/Kimia/0235a%20Kim%202-12e.htm</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012).
 
== Cathetan Suku ==
63.840

besutan

Menu navigasi