Kondensator: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
'''Kondensator''' utawi asring dipunsebat minangka '''kapasitor''' inggih punika satunggaling piranti ingkang saged [[penyimpanan|nyimpen]] [[energi]] ing salebeting [[medan listrik]], kanthi cara ngempalaken ingkang boten seimbang internal saking [[muatan listrik]]. Kondensator gadhah satuan ingkang dipunsebat [[Farad]] saking nami [[Michael Faraday]]. Kondensator ugi dipuntepang minangka "kapasitor", nanging tembung "kondensator" taksih dipunginakaken ngantos sapunika<ref name="internet 1">[http://www.beteve.com/detail-1-16.html Kondensator] (dipununduh 21/10/2012)</ref>. Ingkang pisanan dipunsebat deningdéning [[Alessandro Volta]] minangka ilmuwan [[Italia]] ing taun [[1782]] (dari basa Itali ''condensatore''), gegayutan kaliyan kemampuan piranti kangge nyimpen satunggaling muatan listrik ingkang inggil kabandhingake komponen sanesipun. Kathah saking basa lan negaranagara ingkang boten ngginakaken [[basa Inggris]] taksih ngacu saking tetembungan basa Italia "condensatore", [[basa Perancis]] ''condensateur'', [[Indonesia]] lan [[Jerman]] ''Kondensator'' utawi [[Spanyol]] ''Condensador''.
 
* Kondensator gadhah kalih samparan lan kalih kutub inggih punika [[positif]] lan [[negatif]] sarta gadhah cairan [[elektrolit]] lan biasanipun wujudipun tabung.
:[[Gambar:Capacitor_symbol.jpg]] ''Lambang kapasitor (boten gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
Nanging biasanipun lan kondisi sarta [[artikulasi]] [[basa]] saben negaranagara manut saking masyarakat ingkang langkung asring nyebataken. Sapunika biasanipun tiyang kasebat namung nyebataken salah satunggaling nami ingkang langkung dominan dipunginakaken utawi langkung asring dipunpireng. Ing mangsa punika, kondensator asring dipunsebat kapasitor (''capacitor'') utawi kosok wangsulipun ingkang wonten ilmu elektronika dipunsingkat kanthi aksara ('''C''').
[[Gambar:Lithium Ionen Kondensator.jpg|thumb|right|250px|Lithium Ionen Kondensator]]
 
63.074

besutan

Menu navigasi