Sajarah Ostrali: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
9 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Bot: Migrating 44 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q174825 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
[[Gambar:Australian states history.gif|thumb]]
'''Australia''' iku salah sijining [[bawana]] ing donya.<ref name="NatlGeo">{{cite web|url=http://travel.nationalgeographic.com/places/continents/|title=Continents: What is a Continent?|publisher=[[National Geographic]]|accessdate=2009-08-22}}</ref>. Australia iku bawana kang paling cilik.<ref name="Aus11">{{id}}[http://www.dfat.gov.au/aii/publications/pengantar/index.html. diundhuh tanggal 27 Juli 2011]</ref> Australia iku ana ing bumi sisih kidul antarané [[Samudera Pasifik]] lan [[Samudera Hindia]].<ref name="Aus11"/> Ambane mung 7.682.300 km2, dawa saka Panté Wetan tekan Kulon iku 3200 &nbsp;km lan dawa saka Tanjung York ing Panté Lor tekan Tanjung Tenggara ing Tasmania iku 3700 &nbsp;km.<ref name="Aus11"/> Letak geografisé iku saka 10o 41'LS tekan garis lintang 43o 39'LS lan saka garis bujur 113o 09'BT tekan 153o 39'BT.<ref name="Aus11"/> Lagu kebangsaané iku judhulé '''''[[Advance Australia Fair]]''''' kang didheklarasiaké tanggal [[19 April]] [[1984]]<ref name="art1">{{en}}[http://www.dfat.gov.au/facts/nat_anthem.html lagu kebangsaan. diundhuh tanggal 5 April 2011 17:11]</ref> Tanggal [[1 Januari]] [[1901]] Australia dimerdhékaaké déning Inggris.Pendhudhuk asli Australia iku suku [[Aborigin]].<ref>Peter Hiscock (2008). ''Archaeology of Ancient Australia''. Routledge: London. ISBN 0-415-33811-5</ref><ref>John Mulvaney and Johan Kamminga (1999). ''Prehistory of Australia''. Allen and Unwin, Sydney. ISBN 1 864489502</ref> Australia
 
== Sajarah Australia ==
* Sabeneré Australia wis ditemokaké ing taun [[1642]] déning [[Portugal|Portugis]] lan [[Spanyol]]<ref name="buku1">{{en}}(Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.3)</ref>
* Ing taun [[1768]], Kaptén [[James Cook]] lunga menyang Tahiti kanggo sinau papan mandhegé [[planet]] [[Venus]] ing langit [[Samudra Pasifik]] sisih Kidul.<ref name="buku2">{{en}}(Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.4)</ref> Ing dalan bali, ndhékné mandheg ing papan anyar sing saiki kasebut [[New Zealand]] utawa [[Selandia Baru]].<ref name="buku2"/> Ndhékné lunga manéh lan mandheg ing [[Australia]] sisih [[kidul]] sakwisé ndhékné bali mara [[Inggris]]<ref name="buku2"/>
* Ing taun 1787 Inggris ngirim penjahat mara Australia merga dhaérah ‘’pengiriman’’ penjahat Inggris yaikuya iku [[Amerika]] wis kebak.<ref name="buku2"/> Ing taun iku 750 tahanan dipindhah mara Australia, kanthi taun 1868 lewih saka 168.000 tahanan tekan Australia.<ref name="buku2"/>
* Ing taun [[1851]] Australia mulai dikenal wong saka dunya merga sugih [[emas]].<ref name="buku3">{{en}}(Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.5)</ref> Emas ditemukake ing dhaérah [[New South Wales]] lan [[Victoria, Australia|Victoria]]. Wong kang paling akéh teka mara Australia kuwi wong [[China]].<ref name="buku3"/> Taun [[1854]] ana [[perang]] gedhé merga para tukang tambang kepéngin ngilangake pajeg barang tambang lan ngadhepi militér Australia. <ref name="buku4">{{en}}(Hartoyo, Weintre J.J.R.(2008)."Australian Studies Supplementary Reading".Semarang:Pelita Insani. Hal.6)</ref>
 
== Deleng uga ==
 
{{Sejarah Oseania}}
 
{{sejarah-stub}}
 
[[Kategori:Australia]]
[[Kategori:Sajarah miturut negara|Australia]]
[[Kategori:Sajarah miturut kawasan]]
 
 
{{sejarah-stub}}
18.000

besutan

Menu navigasi