Kuran: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
[[Gambar:Uthman Koran-RZ.jpg|thumb|left|Naskah Quran abad ka-9.]]
 
Ing warsa [[650]], nalika Islam rumambah ing sakiwa tengenipun teluk Arab, utamanipun ing [[Iran|Pèrsia]], [[Levant]], lan Afrika Lor; Khalifah katelu, [[Utsman bin Affan]], mréntahaken supados wonten ana Quran ingkang standar. Perkawis punika gegandhèngan saking pangucapan Quran kanthi céngkok ingkang bènten kaliyan ingkang dipun ucapaken ing Madinah lan Makkah. Utsman ngandharaken supados cèngkok ingkang dipun ginakaken punika saking céngkok [[Suku Quraisy]] amargi Muhammad saking suku punika. Limang hafidz damel turunan saking mushaf pisanan ing jaman Abu Bakar ingkang kasimpen déning [[Hafsah binti Umar]]. Mushaf puniki banjur kondhang kanthi jejuluk [[Mushaf Utsmani]] ingkang dados lelandhesan tiyang Islam sadonya dugi dinten sanikisapunika.<ref>Mohamad K. Yusuff, [http://www.irfi.org/articles/articles_251_300/zayd_ibn_thabit_and_the_glorious.htm Zayd ibn Thabit and the Glorious Qur'an]</ref><ref>The Koran; A Very Short Introduction, Michael Cook. Oxford University Press, pp. 117–124</ref>
 
Wujud Quran ingkang katedhak punika, ing kalangan sarjana modern, umumipun dipun anggep cathethan ngendikanipun Muhammad. Déné, kagem muslim, Quran punika tumurun saking [[Allah]]. Punapa mawon ingkang kapacak ing Quran asring dados pirembugan ing antaranipun para sarjana, utamanipun gegandhèngan kaliyan sajarah Quran ingkang dianggep saged kemawon keplesed nulis nalika dipun rangkum.<ref>{{cite web|last=Arthur Jeffery and St. Clair-Tisdal et al,Edited by Ibn Warraq, Summarised by Sharon Morad, Leeds|url=http://debate.org.uk/topics/books/origins-koran.html|title=The Origins of the Koran: Classic Essays on Islam's Holy Book |accessdate=2011-03-15}}</ref><ref>*F. E. Peters (1991), pp.3–5: "Few have failed to be convinced that the Quran is the words of Muhammad, perhaps even dictated by him after their recitation."</ref>
63.849

besutan

Menu navigasi