Soedirman: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎Keluwarga: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎Keluwarga: éjaan using AWB)
Sasampunipun Perang Dunia II purna, Jepang nyerah tanpa sarat marang Pasukan Sekutu lan Soekarno ngumumaken kamardhikan Indonesia. Soedirman angsal prestasi kapisan dados tentara sawise mundhut senjata tentara Jepang ing Palagan Banyumas, Jawa Tengah. Soedirman mimpin batalyon PETA dados resimen ing Banyumas ingkang dipunrintis dados pasukan perang republik Indonesia lan dados pasukan utama ing perang Revolusi Nasional Indonesia.
 
Perang Dunia II kang dipunmenangaken dening tentara Sekutu ing atase Jepang ndadosaken tentara Belanda mlebet ing pulo Hindia, Belanda sanikisapunika Republik Indosenia ingkang sampun mutuasake kangge mardhika. Tentara Sekutu dugi ing Indonesia sawise tentara Jepang nyerah kanthi alasan mundhut ragatipun tentara Jepang, ananging NICA tumut kalih tentara Sekutu badhe mundhut Indonesia dados koloninipun. Ananging TKR perang kaliyan tentara Sekutu.
 
Palagan ageng kapisan ingkang dipunpimpin dening Soedirman inggih punika Palagan Ambarawa nglawan tentara Inggris lan NICA, Belanda ingkang kalaksanan ing wulan November dumugi Desember 1945. 12 Desember 1945 Soedirman nyerang Inggris sesarengan ing Ambarawa. Palagan wau kalaksana 5 dinten dipunpungkasi kanthi mundhuripun tentara Inggris ing Semarang tanggal 16 Desember 1945.
63.851

besutan

Menu navigasi