Alexis Bouvard: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
 
{{Infobox scientist
|name = Alexis Bouvard
}}
 
'''Alexis Bouvard''' (27 Juni 1767 – 7 Juni 1843) inggih menikapunika [[astronom]] saka [[Perancis]]. Piyabakipun kondhang amargi nate ngamati ''ketidakbiasaan'' gerak planet [[Uranus]] kaliyan ngusulaken kawontenan planet kaping wolu wonten ing [[Tata Surya]].
 
== Kauripan ==
Miyos wonten ing [[Contamines]], Perancis, kasuksesanipun Bouvard manika kados panemuan wolung komet sarta pangumpulan tabel astronomis [[Yupiter]], [[Saturnus]] kaliyan [[Uranus]]. Manggihi wonten ingkang boten biasa saking gerakanipun planet Uranus, Bouvard ngusulaken kawontenan planet kaping wolu menikapunika ingkang boten bisa menikapunika.<ref name="av">[Anon.] (2001)</ref> Sasampunipun piyambakipun seda, posisi [[Neptunus]] dipuétang dhateng [[John Couch Adams]], lajeng dipunlajengaken dhumateng [[Urbain Le Verrier]], adedhasar pangamatannipun.<ref name="av"/>
 
== Referensi ==
*[Anon.] (2001) "Bouvard, Alexis", ''[[Encyclopaedia Britannica]]'', Deluxe CDROM edition
 
{{bio-stub}}
{{DEFAULTSORT:Bouvard, Alexis}}
[[Kategori:Astronom Perancis]]
 
 
{{bio-stub}}
[[Kategori:Astronom Perancis]]
63.076

besutan

Menu navigasi