Kastil Hiroshima: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Meursault2004 mindhahaken kaca Astana Hiroshima dhumateng Kastil Hiroshima: Astana iku ing basa Jawa tegesé pasaréyané sanak sadulur raja)
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:HiroshimaCastle.jpg|right|thumb|250 px|Menara utama Istana Hiroshima lan parit dalam]]
 
'''{{nihongo|Kastil Hiroshima|広島城|Hiroshima-jō}}''' utawi asring dipunsebut {{nihongo|astana ikan [[Koi]] |鯉城|rijō}} inggih menikapunika nama sawijining [[Astana Jepang|astana]] ingkang mapan wonten ing kutha [[Hiroshima, Hiroshima|Hiroshima]], [[Prefektur Hiroshima]], [[Jepang]]. Astana Hiroshima menikapunika kapisan dipunbangun nalika [[taun]] 1589 lan dados pusat kuasaning [[daimyo]] wilayahwewengkon [[han]] [[Hiroshima]]. Bom atom ingkang dhawah wonten ing [[kutha]] [[Hiroshima]] nalika tanggal 6 [[Agustus]] 1945 ngrusak sedaya bangunan [[astana]]. Astana ingkang sakmenikasakpunika wonten ingkang menikapunika ''replika'' kabangun nalika [[taun]] 1958 lan ginanipun minangka [[muséum]] [[sejarah]] [[Hiroshima]] periode sakdèrèngipun [[Perang Dunia II]]. Menara utami ingkang warni [[ireng]] kados warna [[iwak koi]] utawi paring ing sakiwa tengenipun [[istana]] menikapunika kathah [[iwak koi]]. Menika ingkang dados alesan bilih [[Hiroshima]] kawéntar minangka astana [[iwak koi]]. Tim [[bisbol]] kebanggaan ''Hiroshima Toyo Carp'' amargi ''carp'' wonten [[Basa Inggris]] menikapunika ateges ''ulam koi'' <ref name="istana1">[http://blog.um.ac.id/julieinna/2011/12/06/sejarah-istana-hiroshima-jepang/], (id) Sejarah Istana Hiroshima Jepang (dipun-akses tanggal 24 Desember 2012).</ref>.
 
Astana Hiroshima wiwit dipunbangun nalika [[abad]] kaping 16 déning [[Klan Mori]]. Ananging bibar risak amargi [[bom atom]] ing kutha [[Hiroshima]] kasebut, astana menikapunika banjur dipunbangun malih kanthi ngginakaken [[beton]] Ferro lan dumugi sakmenikasakpunika tasih tetep dipertahanaken simbol sejarah kutha menikapunika. Wonten ing astana menikapunika boten namung mirsani kaéndahan bangunan gedung lan pemandanganipun, ananging ugi mirsani masa nalika astana dipunbangun, banjur risak awit saking bom atom [[sekutu]], lajeng dipunbangun malih <ref name="istana2">[http://jepang.panduanwisata.com/2012/05/27/napak-tilas-aspek-sejarah-istana-hiroshima/], (id) Istana Hiroshima (dipun-akses tanggal 24 Desember 2012).</ref>.
 
== Konstruksi ==
Astana Hiroshima menikapunika kabangun ing nginggiling lemah delta ingkang lembek, distribusi bobot tembok watu ingkang kedah rata menikapunika ngginakaken teknik khusus. Bangunan astana ingkang asli kabangun saking [[kayu]] lan kapungkasan kirang langkung taun 1592 utawi taun 1599. Lantai nginggil tembok [[watu]] bangunan Honmaru ingkang kaperang dados 2 ingkat menikapunika ambrol amargi perbaikan déning Fukushima Masanori. Asiling perbaikan ingkang gagal menikapunika tasih saged dipunpirsani sakmenikasakpunika.
 
== Bangunan ingkang wonten sakmenikasakpunika ==
wonten ing kompleks Astana Hiroshima kapérang dados bangunan-bangunan kadosta :
* Menara utami
Rèplika menara utami ingkang kadamel saking beton saking njawi katingal kados menara utami ingkang asli. Menara menikapunika kabangun sesambetan kaliyan wontening paméran pemulihan kutha Hiroshima nalika taun 1958. Bangunan menikapunika kapérang dados 5 lantai kanthi dhuwur 26,6 [[meter]] ing sanginggiling watu pondasi kanthi dhuwur12,4 [[meter]] sanginggiling permukaan lemah.
* Menara pengawas ( Ninomaru Hirayagura, Tamon Yagura, Taiko Yagura ) lan pintu gerbang Omotegomon. Sedaya menikapunika kalebet rèplika saking kayu ingkang kapungkasan anggènipun mbangun ing taun 1994.
* Kuil Hiroshima Gokokujinja. Kuil Shinto ingkang mapan ing tilas Honmaru lan kathah dipuntekani déning tiyang ingkang ngadani [[Hatsumode]] ing wiwitan taun énggal.
* Bangunan sanès kadosta : stasiun TV Chugoku Hoso ( RCC ) ingkang kalebet bagéyan jaringan TV [[TBS]], patung [[Ikeda Hayato]] ( politisi ingkang wiyos wonten ing Hiroshima ing zaman Meiji ), lapangan bola [[voli]] lan toya mancur.
{{Reflist}}
 
[[Kategori:istanaIstana]]
[[Kategori:Jepang]]
63.840

besutan

Menu navigasi