Menyang kontèn

Bas: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Bot: Migrating 40 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q27911 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
{{Kembangkan}}
{{Vocal range}}
'''Bass''' atau '''Bas''' yaikuya iku salah sijiné jinis [[swara]] kang dindhuweni penyanyi [[lanang]], kang bisa ndhuweni kamahiran saka nada E <sub>2</sub> sampai E<sub>4</sub>. <ref name=Grove1>{{cite web | url=http://www.grovemusic.com | title=Bass | accessdate=14 June 2006 | author=Owen Jander, Lionel Sawkins, [[J. B. Steane]], [[Elizabeth Forbes (musicologist)|Elizabeth Forbes]] (ed L. Macy) | publisher=[[Grove Dictionary of Music and Musicians|Grove Music Online]]}}; ''The Oxford Dictionary of Music'' gives E2–e4/f4</ref> Walaupun demikian, beberapa penyanyi yang nada rendahnya bisa sangat ekstrim, bisa mencapai nada C<sub>2</sub>.
 
<br><br>
[[Gambar:Bass voice range.svg|400px|left|thumb|Jarak swara bass (werna ijo)]].
<!---
==Referensi==
{{reflist}}
{{musik-stub}}
 
[[Kategori:Musik]]
[[Kategori:Jangkauan suara]]
 
 
{{musik-stub}}
18.000

besutan