Gelombang mikro: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
7 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Bot: Migrating 57 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q127995 (translate me))
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
'''Gelombang mikro''' utawa '''Mikrogelombang''' ('''microwave''') iku gelombang elektromagnetik kanthi frekuensi super dhuwur ('''''Super High Frequency''''', '''SHF'''), yaikuya iku frekuensi sakdhuwuring 3 &nbsp;GHz (3x10<sup>9</sup> Hz).
 
Yèn gelombang mikro diserap déning sawijining barang, bakal muncul èfèk pamanasan jroning barang kasebut. Yèn panganan nyerep radhiasi gelombang mikro, panganan banjur dadi panas lan mateng jroning wektu sedhéla banget. Prosès iki sing dimanfaataké jroning oven ''microwave''.
 
{{SpektrumEM}}
{{fisika-stub}}
 
[[Kategori:Spektrum elektromagnetik]]
[[Kategori:Radioaktivitas]]
 
 
{{fisika-stub}}
18.000

besutan

Menu navigasi