Holland Lor: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
11 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 78 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q701 (translate me))
c (éjaan using AWB)
<br />&nbsp;- Banyu
|
<br /> 2.670 &nbsp;km²
<br /> 1.421 &nbsp;km²
|-
| Padunung
| Pedunung
&nbsp;- Cacah
<br />&nbsp;- Kapadhetan
|-
|}
''''Holland Lor''' utawa '''Noord-Holland''' ing [[basa Walanda]], iku sawijining provinsi [[Walanda]]. Provinsi iki papané ana ing sisih lor-kulon Walanda. Ibu kutha Holland Lor iku [[Haarlem]]. Kutha-kutha liyané kalebu ibukuthakutha krajan [[Walanda]], [[Amsterdam]], [[Hilversum]], [[Den Helder]], [[Alkmaar]], [[Zaandam]], lan [[Hoorn]].
 
== Géografi ==
[[Holland Lor]] iku awujud tanjung antara [[Segara Lor]] lan tlaga [[IJsselmeer]]. Luwih saka separo wewengkon provinsi iki kasil segara utawa tlaga sing diasataké (diarani ''[[polder]]'') lan dhuwuré sangisoring ''permukaan'' segara. [[Pulo Texel]] iku uga wilayahwewengkon wewengkon Holland Lor. Holland Lor kalebu wewengkon [[ISO]] lan duwé kode ISO 3166-2:NL-NH.
 
== Sajarah ==
Provinsi Holland Lor dibentuk ing taun 1840, nalika provinsi Holland dipérang, diparo dadi bagéyan lor lan kidul (saiki [[Holland Kidul]]). Ing taun 1940, pulo-pulo [[Vlieland]] lan [[Terschelling]] diwènèhaké provinsi [[Friesland]]. Ing taun 1950, manten [[pulo Urk]] diwènèhaké provinsi [[Overijssel]]. Saiki Urk dadi bagiyan provinsi [[Flevoland]].
 
Ing jamaning Provinsi Manunggal, provinsi Holland ditepungi minangka Provinsi Holland lan Friesland. Perkara iki isih bisa dideleng ing lambang Holland Lor, amerga lambangé iku kombinasi antara lambangé [[Holland]] lan [[Friesland]].
63.840

besutan

Menu navigasi