Uni Sovyèt: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
14 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
| [[Basa resmi]] || Ora ana, nanging [[Basa Rusia]] arupa basa resmi sacara [[de facto]]
|-
| [[IbukuthaKutha krajan]] || [[Moskwa]]
|-
| [[WilayahWewengkon]]<br />&nbsp;- Total <br />&nbsp;- % air || Pisanan sadurungé runtuh <br />22.402.200&nbsp;km<sup>2</sup> <br /> xx%
|-
| [[PedunungPadunung]] <br />&nbsp;- Total <br />&nbsp;- Kapadhetan PedunungPadunung || Katelu sadurungé runtuh<br /> 293.047.571 (Juli [[1991]])<br /> 13,08/km<sup>2</sup> (Juli 1991)
|-
| Madeg<br />&nbsp;- Proklamasi<br />&nbsp;- Diakui || <br />[[1922]] <br />
Nagara iki biyèné arupa nagara adidaya, saliyané [[Amérika Sarékat]]. Nanging sawisé dibubaraké, [[Rusia]] nagara panerus utama Uni Sovyèt ora kuwasa manèh. Patbelas nagara bagéyan liyané mardika lan malah telu nagara ya iku [[Estonia]], [[Latvia]] lan [[Lithuania]] dadi anggota [[Uni Éropah]] lan [[NATO]].
 
Sawisé Uni Sovyèt dibubaraké banjur didegaké [[Persemakmuran Nagara-Nagara Mardika]] (PNM) utawa ditepungi minangka CIS (''Commonwealth of Independent States''), ing ngendi kabèh nagara mantan anggota Uni Sovyèt mèlu kejaba katelu [[Nagara Baltik]]; [[Estonia]], [[Latvia]] lan [[Lithuania]]. [[Georgia]] awalé ora gelem mèlu dadi anggota, nanging ora suwé sabanjuré akiré gelem mèlu. IbukuthaKutha krajan PNM ya iku [[Minsk]], ibukuthakutha krajan [[Belarus]].
 
Ing mangsané, Uni Sovyèt duwé telung wakil ing PBB ya iku Uni Sovyèt, [[Ukraina]] lan [[Belarus]]
63.840

besutan

Menu navigasi