Jénggot: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (Bot: Migrating 70 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q42804 (translate me))
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
[[Gambar:CheyFidel.jpg|250px|thumb|[[Che Guevara]] lan [[Fidel Castro]] pejuang saka [[Kuba]] kang nduweni jenggot]]
'''Jenggot''' (basa krama ; ''Gumbala'') yaikuya iku [[rambut]] kang thukul ing [[janggut]], [[gulu]], [[pipi]] nganti tumeka sangisore [[kuping]]. Kanthi Pangereten iki, [[bréwok]] kang ana ing sangisore pipi uga kalebu jenggot. Elmu kang nyinaoni babagan jenggkon kaarani [[pogonologi]].
 
Wong kang jenggoten umume kaanggep wong kang [[wicaksana]], [[maskulin]] utawa diajeni senajan uga kaanggep kurang rapi lan [[nylenèh]].
Ing pira-pira [[potrèt]] lan gambar wong-[[wong suci]] saka agama [[Nasrani]], akeh-akehe nduweni jenggot.
=== Sikh ===
Salah siji cirining wong [[Sikh]] yaikuya iku nganggo [[surban]] lan ngingu [[jenggot]]
 
[[Kategori:Islam]]
18.000

besutan

Menu navigasi