Wayang kancil: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
[[Gambar:Wayang Kancil.JPG|thumb|Wayang Kancil kolèksi Museum Ranggawarsita Semarang]]
'''Wayang kancil''' iku klebu wayang modern sing diciptaaké ing taun [[1925]] déning [[Bo Liem]]. Wayang iki migunaaké [[fabel|carita-carita kéwan]]. Wayangé digawé seka kulit, lan pisanané ditatah déning [[Lie Too Hien]] sing cacahé kurang luwih 100 paraga. Paraga sing kondhang yaikuya iku Si [[Kancil]] sing pinter. Lakon sing kondhang yaikuya iku [[Kancil Nyolong Timun]].
 
Lakoné dijupuk seka [[Serat Kancil Kridhamartana]] anggitané [[Natarata|Radèn Panji Natarata]].
18.000

besutan

Menu navigasi