Owah-owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (5) using AWB
'''Nagara''' iku sawijining [[wewengkon]] ing [[bumi]] kang kakuwasan [[pulitik]], [[militer]], [[ékonomi]], [[sosial]] lan [[budaya]]né ditata déning pamaréntahan kang nan ing wewengkon kasebut. <!--nagara yaikuya iku pranata organisasi masyarakat kang berbeda dengan bentuk organisasi lain terutama karena hak nagara untuk mencabut nyawa seseorang.--> Supaya bisa diarani minangka nagara kudu ndarbèni rakyat, yaikuya iku wong-wong kang nampa anané organisasi iki. Syarat liyané yaikuya iku anané wewengkon tartamtu papan nagara iku manggon. Bab liyané apa kang diarani kadhaulatan, yaikuya iku nagara diakoni déning wargané minangka kang nyekel kakuwasan paling dhuwur ing wewengkon panggonan nagara.
 
== Anané nagara ==
Anané nagara, kaya [[organisasi]] umumé, yaikuya iku kanggo nggampangké anggotané ([[rakyat]]) nggayuh tujuan utawa gegayuhané. Kepénginan iki dirumusaké jroning sawiji dokumen kang diarani [[Konstitusi]], klebu ing jeroné ''nilai-nilai'' kang dipikul dhuwur déning rakyat minangka anggota nagara. Minangka dokumen kang nyantumaké gegayuhan rakyat, maksud didegaké nagara, Konstitusi minangka dokumen hukum paling dhuwur ing sawijining nagara. Mulané konstitusi uga ngatur cara-cara nata nagara. Konstitusi ing Indonesia diarani [[Undhang-Undhang Dhasar]].
<!--
Dalam bentuk modern nagara terkait erat dengan keinginan rakyat untuk mencapai kesejahteraan bersama dengan cara-cara yang [[dhémokrasi|demokratis]]. Bentuk paling kongkrit pertemuan nagara dengan rakyat adalah pelayanan [[publik]], yakni pelayanan yang diberikan nagara pada [[rakyat]]. Terutama sesungguhnya adalah bagaimana nagara memberi pelayanan kepada rakyat secara keseluruhan, fungsi pelayanan paling dasar adalah pemberian rasa aman. nagara menjalankan fungsi pelayanan keamanan bagi seluruh rakyat bila semua rakyat merasa bahwa tidak ada ancaman dalam kehidupannya. Dalam perkembangannya banyak nagara memiliki kerajang layanan yang berbeda bagi warganya.
17.998

besutan

Menu navigasi