James Monroe: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
6 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
c (yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku (6) using AWB)
|}}
 
'''James Monroe''' ({{lahirmati|[[Westmoreland County, Virginia]]|28|4|1758|[[Kutha New York|New York]], [[New York]]|4|7|1831}}) yaikuya iku sawijining [[Présidhèn]] [[Amérika Sarékat]] kang kaping lima lan njabat kaping loro période kaprésidhènan yaikuya iku antarané taun [[1817]] nganti tekan [[1825]].<ref>Suhindriyo.1999.Biografi Singkat Presiden-Presiden Amerika Serikat. Yogyakarta: Yayasan Pustaka Nusatama, hal.19</ref> Jeneng Monroe dadi misuwur amarga doktriné kang dijenengi [[Doktrin Monroe]], yaikuya iku Monroe nyatakaké yèn bawana Amérika ora olèh dijajah menèh déning nagara-nagara saka Éropah. Nalika jaman Présidhèn Monroe, kamakmuran ana ing nagara iki, yaikuya iku période perdamaian ing hubungan manca nagara.<ref name="internet1">[http://www.historycentral.com/bio/presidents/monroe.html www.historycentral.com]</ref> Monroe ngetokaké pesen présidhèn nalika taun 1823, Amérika Sarékat metu saka masalah Éropah lan kawicaksanan ing Amérika lan [[Éropah]] nuduhaké yèn penutupan bisa mangaruhi.<ref name="internet2">[http://doktrin.net/id/james-monroe-kimdir Doktrin.net - Siapa James Monroe?]</ref>
 
== Mangsa kaprésidhènan ==
James Monroe kapilih dadi présidhèn nalika taun [[1817]]. Monroe mèlu dadi anggota ana ing [[Parte Demokratik-Republikan]]<ref name="internet3">[http://millercenter.org/academic/americanpresident/monroe http://millercenter.org]</ref>. Nalika njabat présidhèn wakilé yaikuya iku [[Daniel D. Tompkins]].<ref name="internet3"/>
 
Monroe miwiti pamaréntahané kanthi mbentuk salah siji [[kabinèt]] paling kuwat ing sajarah A.S.<ref name="internet3"/> Dhèwèké nyingkiraké rasa kadhaérahan nalika milih anggota-anggota ing kabinèté.<ref name="internet3"/> Kasil paling gedhé saka pamaréntahan James Monroe yaikuya iku ana ing urusan manca nagara.<ref name="internet3"/> Wiwit pisanan dhèwèké duwé rasa simpati marang gerakan kamardikan ing nagara bagéyan jajahan [[Spanyol]] ing bawana Amérika lan péngin sacepeté awèh pangakonan marang nagara - nagara anyar mau, nanging perkara mau katundha, merga nalika iku Amérika Sarékat lagi nglakokaké perundhingan karo Spanyol ngenani wilayah [[Florida]] lan dhèwèké péngin yèn perundhingan iki gagal.<ref name="internet3"/>
 
== Cathetan sikil ==
18.000

besutan

Menu navigasi

Piranti pribadi

Mandhala aran

Varian

Liyané