Segara Tengah: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: Éropah using AWB)
c (→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Mediterranean Sea 16.61811E 38.99124N.jpg|thumb|300px|Citra satelit]]
'''Segara Tengah''', kadhangkala disebut '''Segara Mediterania''' ('Mediterrania' tegesé 'dharatan/negeri tengah') iku sawijining [[segara]] antarbawana dumunung ing antarané [[Éropah]] ing sisih lor, [[Afrika]] ing sisih kidul lan [[Asia]] ing sisih wétan, nyakup wilayahwewengkon kang jembaré 2,5 yuta km².
 
Ing jaman biyèn, segara iki minangka jalur lalu lintas kang ramé, kanggo perdaganan lan ''pertukaran'' budaya antara wong [[Mesir]], [[Yunani Kuno]], [[Romawi Kuno]] lan [[Timur Tengah]]. [[Sajarah Mediterania]] wigati kanggo mangertèni asal lan perkembangan [[Peradaban Kulon]].
63.815

besutan

Menu navigasi