Padunung: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
6 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
éjaan using AWB
c (Éropah using AWB)
c (éjaan using AWB)
[[Gambar:Takeshita street view.jpg|thumb|Dalan kang kebak padunung ing Jepang, nagara kanthi kapadhetan padunung sing dhuwur banget]]
[[Gambar:Worldpopulationgrowth-billions.jpg|thumb|Proyeksi tuwuhing padunung ing donya abad iki]]
'''PedunungPadunung''' sawijining [[nagara]] utawa dhaérah bisa dipérang dadi rong pangertèn:
* Wong sing manggon ing dhaérah kasebut
* Wong sing sacara hukum '''duwé hak''' manggon ing dhaérah kasebut, utawa nduwèni surat resmi kanggo manggon ing kana, nanging milih manggon ing dhaérah liya.
 
Jroning èlmu [[sosiologi]], padunung yaiku kumpulan manungsa kang ngenggoni wilayahwewengkon [[geografi]] lan [[ruang]] tinamtu.
 
Masalah-masalah bab padunung disinaoni ing èlmu '''[[Demografi]]'''. Manéka warna aspèk perilaku manungsa disinaoni ing [[sosiologi]], [[ékonomi]], lan [[geografi]]. Demografi akèh dianggo ing babagan [[pemasaran]], sing gegandhèngan raket karo unit-unit ékonomi, kayadéné pengècèr nganti pelanggan potensial.
== Kapadhetan padunung ==
[[Gambar:Growthbydevelopedvslessdeveloped.jpg|thumb|Tuwuhing padunung luwih dhuwur ing nagara berkembang (abang) katimbang ing nagara maju (biru)]]
[[Kapadhetan padunung]] diitung kanthi: mara cacahing padunung karo jembar wilayahwewengkon sing dipanggoni.
Sawetara pengamat masarakat percaya yèn konsèp kapasitas amot uga lumaku jroning nyinaoni bab padunung ing bumi, yaiku padunung sing ora kakontrol bisa nyebabaké [[katastrofi Malthus]]. Sawetara pengamat liyani ora percaya marang panemu iki. Grafik ing ngisor nuduhaké [[mundhaké logistik]] padunung.
<!--
=== Piramida penduduk ===
Distribusi usia dan jenis kelamin penduduk dalam nagara atau wilayahwewengkon tertentu dapat digambarkan dengan suatu [[piramida penduduk]]. Grafik ini berbentuk segitiga, dimana jumlah penduduk pada [[Sistem koordinat kartesius|sumbu X]], sedang kelompok usia (''cohort'') pada [[Sistem koordinat kartesius|sumbu Y]]. Penduduk lak-laki ditunjukkan pada bagian kiri sumbu vertikal, sedang penduduk perempuan di bagian kanan.
 
Piramida penduduk menggambarkan perkembangan penduduk dalam kurun waktu tertentu. Nagara atau daerah dengan angka kematian bayi yang rendah dan memiliki usia harapan hidup tinggi, bentuk piramida penduduknya hampir menyerupai kotak, karena mayoritas penduduknya hidup hingga usia tua. Sebaliknya yang memiliki angka kematian bayi tinggi dan usia harapan hidup rendah, piramida penduduknya berbentuk menyerupai genta (lebar di tengah), yang menggambarkan tingginya angka kematian bayi dan tingginya resiko kematian.
In 1972 the [[Club of Rome]] more or less repeated the argument in [[Limits to Growth]].-->
 
== PedunungPadunung donya ==
{| align="right" style="margin-left: 1em"
|[[Gambar:World population history.svg|thumb|Populasi donya 1950-2011]]
* {{fr}} [http://www.worldpopclock.com WorldPopClock.com]
 
[[Kategori:PedunungPadunung]]
[[Kategori:Geografi]]
 
63.849

besutan

Menu navigasi